25 jul 2016 11:05

25 jul 2016 11:05

Nytt språkstöd

SPRÅK: Gratis på de fem största språken

Länsstyrelsen i Västra Götaland kommer inom kort att erbjuda ett nytt digitalt språkinlärningspaket för nyanlända. Stödet ger nyanlända människor möjligheter att på egen hand stärka sina kunskaper i svenska.

Det nya språkinlärningspaketet kommer att vara tillgängligt på samhällsportalen, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Stödet kommer att vara gratis och på de fem största språken bland asylsökande. Alltså arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinska.

Länsstyrelsen samarbetar bland annat med universitet, högskolor och Migrationsverket för att kunna erbjuda ett kvalitetssäkrat språkinlärningspaket. Redan nu finns ett stort antal initiativ, program, webbsidor och appar för att lära sig svenska på egen hand. Just nu pågår en inventering av dessa.

Det nya språkinlärningspaketet kommer att vara tillgängligt på samhällsportalen, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Stödet kommer att vara gratis och på de fem största språken bland asylsökande. Alltså arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinska.

Länsstyrelsen samarbetar bland annat med universitet, högskolor och Migrationsverket för att kunna erbjuda ett kvalitetssäkrat språkinlärningspaket. Redan nu finns ett stort antal initiativ, program, webbsidor och appar för att lära sig svenska på egen hand. Just nu pågår en inventering av dessa.