16 aug 2016 16:14

16 aug 2016 16:14

Tog lån i död mans namn

NYHETER

En 32-årig kvinna åtalades på tisdagen vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde misstänkt för två fall av bedrägeri och ett fall av olovligt förfogande.

Kvinnan har enligt uppgifter i åtalet ansökt om lån i en död mans namn, vilket har lett till att hon har kunnat få snabblån på sammanlagt 6 000 kronor. Pengarna har betalats ut till den döde mannens konto och kvinnan, som hade tillgång till bankdosan, förde över dem till sitt eget konto. Hon har också fört över en summa på över 40 000 kronor från den döde mannens konto till det egna kontot. Låneföretaget kräver nu kvinnan på 6 000 kronor i skadestånd. Dödsboet efter den avlidne mannen yrkar också skadestånd på en summa hon förde över till sitt eget konto.

Kvinnan har i polisförhör erkänt brott.

Kvinnan har enligt uppgifter i åtalet ansökt om lån i en död mans namn, vilket har lett till att hon har kunnat få snabblån på sammanlagt 6 000 kronor. Pengarna har betalats ut till den döde mannens konto och kvinnan, som hade tillgång till bankdosan, förde över dem till sitt eget konto. Hon har också fört över en summa på över 40 000 kronor från den döde mannens konto till det egna kontot. Låneföretaget kräver nu kvinnan på 6 000 kronor i skadestånd. Dödsboet efter den avlidne mannen yrkar också skadestånd på en summa hon förde över till sitt eget konto.

Kvinnan har i polisförhör erkänt brott.