30 aug 2016 16:15

30 aug 2016 16:15

Häktad för utpressning och olaga frihetsberövande

SKARABORG

En 24-årig man har häktas misstänkt för utpressning och olaga frihetsberövande. De misstänkta brotten ska ha skett under ett par dygn i förra veckan i Falköping och Skövde.

Mannen, hemmahörande i västra Skaraborg, häktades vid Skaraborgs tingsrätt på måndagen på sannolika skäl misstänkt för utpressning och olaga frihetsberövade. Enligt kammaråklagare Mats-Olov Johansson ska de misstänkta brotten ha skett den 24-26 augusti på en utpekad adress i Falköping och i Skövde kommun. Men Johansson är mycket fåordig om ärendet.

– Eftersom en medmisstänkt fortfarande är på fri fot kan jag inte gå in på några detaljer i ärendet. Men rent generellt kan man säga att i rubriceringen utpressning ligger ju att någon försöker tvinga till sig pengar eller annat av värde från en person. Våld eller hot är också inblandat, säger han till SLA.

Johansson vill heller inte avslöja vem som är målsägande i fallet, mer än att det är en man.

– Det jag kan säga är att brotten har pågått under en tidsperiod och de inblandade har då rört sig från Falköping till Skövde.

Enligt Johansson ska polisen ha fått kännedom om ärendet då någon inbladad gjort en anmälan.

Åtal ska vara väckt om två veckor.

Mannen, hemmahörande i västra Skaraborg, häktades vid Skaraborgs tingsrätt på måndagen på sannolika skäl misstänkt för utpressning och olaga frihetsberövade. Enligt kammaråklagare Mats-Olov Johansson ska de misstänkta brotten ha skett den 24-26 augusti på en utpekad adress i Falköping och i Skövde kommun. Men Johansson är mycket fåordig om ärendet.

– Eftersom en medmisstänkt fortfarande är på fri fot kan jag inte gå in på några detaljer i ärendet. Men rent generellt kan man säga att i rubriceringen utpressning ligger ju att någon försöker tvinga till sig pengar eller annat av värde från en person. Våld eller hot är också inblandat, säger han till SLA.

Johansson vill heller inte avslöja vem som är målsägande i fallet, mer än att det är en man.

– Det jag kan säga är att brotten har pågått under en tidsperiod och de inblandade har då rört sig från Falköping till Skövde.

Enligt Johansson ska polisen ha fått kännedom om ärendet då någon inbladad gjort en anmälan.

Åtal ska vara väckt om två veckor.