05 okt 2016 16:24

02 jan 2017 13:46

Avstängningen förlängs av Skas

SKARABORG: I väntan på utslaget från Ivo

Avstängningen av den anmälde läkaren på Skaraborgs sjukhus förlängs en månad.

Ortopeden, som anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, av två kollegor för att ha använt Ilizarovsmetoden under ett antal operationer, blev avstängd under en månad då Skaraborgs sjukhus fick reda på resultatet av en extern utredning.

Professor Olle Svensson kom fram till att det förekom allvarliga vårdskador i 37 av 45 fall samt vårdskador i ytterligare två.

Sjukhusdirektör Jörgen Thorn tog beslut om avstängningen från den 8 september till och med fredag.

En väl insatt källa säger att avstängningen har förlängts en månad, i väntan på att Ivo ska komma med sitt utslag.

Sjukhusdirektör Jörgen Thorn och personalchefen Marie Rodert Johansson vill inte kommentera avstängningen. Via Skas kommunikationsfunktion hälsar de att vi får återkomma med en ny förfrågan på fredag, då avstängningen går ut.

Ärendet är tidskrävande för de ansvariga på Skas. Under onsdagen kom ett meddelande att alla frågor från medier i ärendet i fortsättningen ska skickas via mejl till kommunikationsfunktionen.

– Anledningen till det tillvägagångssättet är att chefläkare Marga Brisman och Jörgen Thorn, som sjukhusdirektör, är väldigt upptagna och de har under en längre tid besvarat mängder av frågor om Ivo-ärendet, på en presskonferens, i direktsamtal med reportrar och via telefon, skriver funktionen.

Ortopeden, som anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, av två kollegor för att ha använt Ilizarovsmetoden under ett antal operationer, blev avstängd under en månad då Skaraborgs sjukhus fick reda på resultatet av en extern utredning.

Professor Olle Svensson kom fram till att det förekom allvarliga vårdskador i 37 av 45 fall samt vårdskador i ytterligare två.

Sjukhusdirektör Jörgen Thorn tog beslut om avstängningen från den 8 september till och med fredag.

En väl insatt källa säger att avstängningen har förlängts en månad, i väntan på att Ivo ska komma med sitt utslag.

Sjukhusdirektör Jörgen Thorn och personalchefen Marie Rodert Johansson vill inte kommentera avstängningen. Via Skas kommunikationsfunktion hälsar de att vi får återkomma med en ny förfrågan på fredag, då avstängningen går ut.

Ärendet är tidskrävande för de ansvariga på Skas. Under onsdagen kom ett meddelande att alla frågor från medier i ärendet i fortsättningen ska skickas via mejl till kommunikationsfunktionen.

– Anledningen till det tillvägagångssättet är att chefläkare Marga Brisman och Jörgen Thorn, som sjukhusdirektör, är väldigt upptagna och de har under en längre tid besvarat mängder av frågor om Ivo-ärendet, på en presskonferens, i direktsamtal med reportrar och via telefon, skriver funktionen.