08 okt 2016 15:10

09 okt 2016 07:29

Jokarjo varslar 90 procent av sina anställda

SKARABORG

Bert Karlssons bolag Jokarjo som driver boenden för asylsökande har varslat 90 procent av sina anställda. I Skaraborg är det bara Stora Ekeberg som inte läggs ner, uppger Falköpings tidning.

Det uppger tidningen Expressen.

– Det handlar om ungefär 500 anställda. 40 av bolagets 44 boenden kommer att läggas ner. Det är inget jag vill, men en nödvändig konsekvens av den nya politiken där staten lämpar över ansvaret på kommunerna, säger Bert Karlsson till Expressen.

Anledningen är den nya politiken för asylboenden där Migrationsverket bland annat menar att det är färre som behöver ett boende än antalet myndigheten har tillgängligt. Migrationsverket har börjat säga upp avtal med boenden runtom i landet.

Karlssons bolags boenden undantas inte och kommer att tappa allt fler avtal inom kort. Konsekvensen av detta är att man därför tidigare i veckan varslade nästan alla anställda på sina flyktingboenden.

 

Det uppger tidningen Expressen.

– Det handlar om ungefär 500 anställda. 40 av bolagets 44 boenden kommer att läggas ner. Det är inget jag vill, men en nödvändig konsekvens av den nya politiken där staten lämpar över ansvaret på kommunerna, säger Bert Karlsson till Expressen.

Anledningen är den nya politiken för asylboenden där Migrationsverket bland annat menar att det är färre som behöver ett boende än antalet myndigheten har tillgängligt. Migrationsverket har börjat säga upp avtal med boenden runtom i landet.

Karlssons bolags boenden undantas inte och kommer att tappa allt fler avtal inom kort. Konsekvensen av detta är att man därför tidigare i veckan varslade nästan alla anställda på sina flyktingboenden.