11 okt 2016 15:34

11 okt 2016 15:34

Bert gör stora boendevinster

SKARABORG: Uppgifter i SVT-intervju

Bert Karlsson som har varslat nästan hela personalstyrkan på sina flyktingboenden om uppsägning har samtidigt säkrat vinster i 100-miljonersklassen. Det säger han själv i en SVT-intervju.

I höst blir Bert Karlsson av med kontraktet på fyra av sina 44 boenden och varslar därmed samtliga anställda, 500 personer, om uppsägning.

Bra affär

Migrationsverket säger upp avtal med honom och andra privata aktörer i den ordning de upphandlats. I stället flyttas de asylsökande till Migrationsverkets egna anläggningar, uppger SVT. Både Migrationsverket och Bert Karlsson räknar med att flertalet av hans övriga anläggningar blir uppsagda under våren.

Men trots allt detta räknar Karlsson med att asylboendena kommer bli en riktigt bra affär i slutändan. Det uppger SVT och hänvisar bland annat till att han vid en granskning förra hösten uppgav att han hade en vinstmarginal på 10 procent.

Karlsson ska då också ha sagt att omsättningen 2015 minst skulle fördubblas jämfört med 2014, då bolaget omsatte nästan 170 miljoner.

100 miljoner

När Karlsson nu återigen får frågor om omsättning och vinst bekräftar han att tidigare uppgifter om en omsättning på 300-400 miljoner kronor och en vinst på 30-40 miljoner 2015 stämmer. ”Och för 2016 kommer vi upp en miljard i omsättning” säger Karlsson till SVT.

Men en vinstmarginal på 10 procent blir det 100 miljoner kronor i vinst, konstaterar SVT.

– Det är okej, jag är nöjd, ska Karlsson ha svarat på det.

I höst blir Bert Karlsson av med kontraktet på fyra av sina 44 boenden och varslar därmed samtliga anställda, 500 personer, om uppsägning.

Bra affär

Migrationsverket säger upp avtal med honom och andra privata aktörer i den ordning de upphandlats. I stället flyttas de asylsökande till Migrationsverkets egna anläggningar, uppger SVT. Både Migrationsverket och Bert Karlsson räknar med att flertalet av hans övriga anläggningar blir uppsagda under våren.

Men trots allt detta räknar Karlsson med att asylboendena kommer bli en riktigt bra affär i slutändan. Det uppger SVT och hänvisar bland annat till att han vid en granskning förra hösten uppgav att han hade en vinstmarginal på 10 procent.

Karlsson ska då också ha sagt att omsättningen 2015 minst skulle fördubblas jämfört med 2014, då bolaget omsatte nästan 170 miljoner.

100 miljoner

När Karlsson nu återigen får frågor om omsättning och vinst bekräftar han att tidigare uppgifter om en omsättning på 300-400 miljoner kronor och en vinst på 30-40 miljoner 2015 stämmer. ”Och för 2016 kommer vi upp en miljard i omsättning” säger Karlsson till SVT.

Men en vinstmarginal på 10 procent blir det 100 miljoner kronor i vinst, konstaterar SVT.

– Det är okej, jag är nöjd, ska Karlsson ha svarat på det.