10 jan 2017 16:03

10 jan 2017 16:03

Kräver bilfri Vätternrunda

MOTION

Vätternrundan, Svensk Cykling och Svenska Cykelförbundet kräver i en debattartikel på SVT Opinion att de 30 milen runt Vättern blir helt fria från biltrafik.

Allt för att främja folkhälsan. Motionsloppet rullar i mitten av juni varje år igenom bland annat Hjo och Karlsborg.

– Det måste bli enklare för arrangörer av cykeltävlingar och motionslopp att stänga av vägsträckor – och tillåta cyklar i vägbanor även där det finns en cykelbana, säger Gunilla Brynell, VD Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Klungor

Man uppmanar regeringen att i den nationella cykelstrategin föreslå att cykling tillåts i vägbana – även om det finns en cykelbana. Detta eftersom att trånga cykelbanor knappast är optimalt för de som trampar i klunga.

Allt för att främja folkhälsan. Motionsloppet rullar i mitten av juni varje år igenom bland annat Hjo och Karlsborg.

– Det måste bli enklare för arrangörer av cykeltävlingar och motionslopp att stänga av vägsträckor – och tillåta cyklar i vägbanor även där det finns en cykelbana, säger Gunilla Brynell, VD Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Klungor

Man uppmanar regeringen att i den nationella cykelstrategin föreslå att cykling tillåts i vägbana – även om det finns en cykelbana. Detta eftersom att trånga cykelbanor knappast är optimalt för de som trampar i klunga.