10 jan 2017 15:35

10 jan 2017 15:35

Nattåget slutar att gå

KOLLEKTIVTRAFIK: Bråk och fylla bakom

Det nattåg som gått mellan Skövde och Falköping natten mellan lördag och söndag kördes för sista gången i helgen. På grund av bråk och fylla har Västtrafik beslutat att dra in turen.

De Falköpingsbor som har vant sig vid att kunna vara ute och roa sig i Skövde till mitt i natten under helgerna får nu tänka om. I alla fall om de vill kunna åka tillbaka till Falköping med tåg. Västtrafik väljer nu nämligen att dra in tåget som gått 02.30 från Skövde. Den gångna helgen var sista gången tåget kördes och det är bråk och fylla som lett fram till beslutet.

– Det är givetvis väldigt tråkigt att behöva dra in avgången, men så länge det inte är tryggt och säkert ombord för personalen och resenärerna ser vi ingen annan utväg, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik i ett pressmeddelande.

Västtrafik har samarbetat med SJ Götalandståg, Falköping och Skövde kommuner samt polisen för att hitta en lösning, men nu ställs alltså tåget in.

Från och med den 9 januari sätts en ny avgång in klockan 23:40 på fredagar och lördagar. Sedan tidtabellskiftet den 11 december går det en avgång klockan 01:10 på sträckan.

De Falköpingsbor som har vant sig vid att kunna vara ute och roa sig i Skövde till mitt i natten under helgerna får nu tänka om. I alla fall om de vill kunna åka tillbaka till Falköping med tåg. Västtrafik väljer nu nämligen att dra in tåget som gått 02.30 från Skövde. Den gångna helgen var sista gången tåget kördes och det är bråk och fylla som lett fram till beslutet.

– Det är givetvis väldigt tråkigt att behöva dra in avgången, men så länge det inte är tryggt och säkert ombord för personalen och resenärerna ser vi ingen annan utväg, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik i ett pressmeddelande.

Västtrafik har samarbetat med SJ Götalandståg, Falköping och Skövde kommuner samt polisen för att hitta en lösning, men nu ställs alltså tåget in.

Från och med den 9 januari sätts en ny avgång in klockan 23:40 på fredagar och lördagar. Sedan tidtabellskiftet den 11 december går det en avgång klockan 01:10 på sträckan.

  • Anna Leijon