10 apr 2017 20:24

10 apr 2017 20:24

Begick sexbrott på utlandsresa

SKARABORG: Tidigare friad fälldes i hovrätten

En man från en ort i östra Skaraborg har dömts till dagsböter för att sexuellt ha ofredat en kvinna vid en utlandsresa.

Tingsrätten i Skaraborg friade den 24-årige mannen i oktober, men i fredags valde Göta hovrätt att ändra till fällande dom. Mannen döms för att ha ofredat en kvinnlig resenär vid en gemensam gruppresa i Afrika för några år sedan. Han döms till villkorlig dom samt 80 dagsböter för sexuellt ofredande.

Friades tidigare

Händelsen skedde efter en festkväll när mannen började massera och sedan smeka kvinnan efter att de hade gått och lagt sig. Tingsrätten ansåg i sin dom att kvinnan varit tämligen passiv vilket kunde tolkas som ett samtycke.

Här gjorde dock hovrätten en helt annan bedömning. Domarna menar att kvinnan tydligt visat att hon inte ville dela sovsäck med mannen. Trots det började han massera henne och smeka henne på intimare delar.

Mannen höll sig också likgiltig till om kvinnan välkomnade beröringen eller inte menar rätten. Att kvinnan inte uttryckligen sade åt honom att sluta medför inte någon annan bedömning skriver rätten.

Tingsrätten i Skaraborg friade den 24-årige mannen i oktober, men i fredags valde Göta hovrätt att ändra till fällande dom. Mannen döms för att ha ofredat en kvinnlig resenär vid en gemensam gruppresa i Afrika för några år sedan. Han döms till villkorlig dom samt 80 dagsböter för sexuellt ofredande.

Friades tidigare

Händelsen skedde efter en festkväll när mannen började massera och sedan smeka kvinnan efter att de hade gått och lagt sig. Tingsrätten ansåg i sin dom att kvinnan varit tämligen passiv vilket kunde tolkas som ett samtycke.

Här gjorde dock hovrätten en helt annan bedömning. Domarna menar att kvinnan tydligt visat att hon inte ville dela sovsäck med mannen. Trots det började han massera henne och smeka henne på intimare delar.

Mannen höll sig också likgiltig till om kvinnan välkomnade beröringen eller inte menar rätten. Att kvinnan inte uttryckligen sade åt honom att sluta medför inte någon annan bedömning skriver rätten.