12 apr 2017 15:13

12 apr 2017 15:13

Björck tar plats i partiledningen

S-KONGRESS: Skaraborgs representant formellt vald

Patrik Björck från Falköping ingår numera i Socialdemokraternas partiledning.

Björck valdes till en av ersättarplatserna i partistyrelsen under kongressen som avslutades under onsdagen i Göteborg.

Han är distriktsordförande i Skaraborg och har varit adjungerad i styrelsen som Skaraborgs representant, sedan Urban Ahlin lämnade ledningen då han blev till talman efter det senaste valet. Nu blev Björk formellt vald.

Fredagens misstänkta terrordåd i Stockholm satte sin prägel på kongressen.

– Det demokratiska arbetet måste gå vidare. Attentatet är ett angrepp mot vårt samhälle, då är det viktigt att vi i de demokratiska partierna visar att vi inte låter oss rubbas, säger Björck i ett pressmeddelande.

Nöjda med kongressen

Skaraborgs delegater var nöjda med sin insats under kongressen.

– Vi har kunnat påverka beslut och har satt avtryck genom delegationens arbete i såväl kongresshallen som i de olika temagrupper som genomförts, säger Björck.

I avslutningstalet betonade Partiledaren Stefan Löfven att demokratin måste försvaras med repressiva åtgärder som polis och militär – och förebyggande åtgärder. Det är inte antingen eller utan både och, framhåller han enligt TT:

– Vi ska slå ned terrorismen med det svenska samhällets totala styrka.

– Vi ska vara en fast punkt som drivs av att skapa ett rättvist och jämlikt samhälle men också av att hitta kompromisser och föra samhället framåt. Det brukar kallas gråsossigt. Jag har inget emot det. För mig är gråsossen den som ser till att arbetet blir gjort men som alltid drivs av ett rött hjärta.

Björck valdes till en av ersättarplatserna i partistyrelsen under kongressen som avslutades under onsdagen i Göteborg.

Han är distriktsordförande i Skaraborg och har varit adjungerad i styrelsen som Skaraborgs representant, sedan Urban Ahlin lämnade ledningen då han blev till talman efter det senaste valet. Nu blev Björk formellt vald.

Fredagens misstänkta terrordåd i Stockholm satte sin prägel på kongressen.

– Det demokratiska arbetet måste gå vidare. Attentatet är ett angrepp mot vårt samhälle, då är det viktigt att vi i de demokratiska partierna visar att vi inte låter oss rubbas, säger Björck i ett pressmeddelande.

Nöjda med kongressen

Skaraborgs delegater var nöjda med sin insats under kongressen.

– Vi har kunnat påverka beslut och har satt avtryck genom delegationens arbete i såväl kongresshallen som i de olika temagrupper som genomförts, säger Björck.

I avslutningstalet betonade Partiledaren Stefan Löfven att demokratin måste försvaras med repressiva åtgärder som polis och militär – och förebyggande åtgärder. Det är inte antingen eller utan både och, framhåller han enligt TT:

– Vi ska slå ned terrorismen med det svenska samhällets totala styrka.

– Vi ska vara en fast punkt som drivs av att skapa ett rättvist och jämlikt samhälle men också av att hitta kompromisser och föra samhället framåt. Det brukar kallas gråsossigt. Jag har inget emot det. För mig är gråsossen den som ser till att arbetet blir gjort men som alltid drivs av ett rött hjärta.