14 jun 2017 10:04

14 jun 2017 10:04

Missade graviditet utanför livmodern

SKAS: Ivo ger Skas kritik

En kvinnas blödningar bedömdes av Skaraborgs sjukhus bero på ett missfall, men på Sundsvalls sjukhus upptäcktes det att det var en graviditet utanför livmodern. Nu får Skas kritik av Ivo.

Kvinnan kontaktade gynmottagningen på Skas i Skövde men fick besked om att blödningarna berodde på ett missfall, trots att hon hade ett test som visade att hon var gravid.

Dagen därpå körde kvinnan bil till Norrland, men smärtan blev för stor och hon sökte akut hjälp på Sundsvalls sjukhus där man upptäckte ett utomkvedshavandeskap, där ett befruktat ägg fastnat i äggledaren.

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, är kritisk till att kvinnan inte följdes upp när ett test visade att hon var gravid. Kvinnokliniken i Skövde får också kritik för att inte ha gjort en egen utredning om händelsen.

Kvinnan kontaktade gynmottagningen på Skas i Skövde men fick besked om att blödningarna berodde på ett missfall, trots att hon hade ett test som visade att hon var gravid.

Dagen därpå körde kvinnan bil till Norrland, men smärtan blev för stor och hon sökte akut hjälp på Sundsvalls sjukhus där man upptäckte ett utomkvedshavandeskap, där ett befruktat ägg fastnat i äggledaren.

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, är kritisk till att kvinnan inte följdes upp när ett test visade att hon var gravid. Kvinnokliniken i Skövde får också kritik för att inte ha gjort en egen utredning om händelsen.