16 jun 2017 14:26

16 jun 2017 14:27

Törebodabo anhållen

FALKÖPING: Polis sköt varningsskott

En 45-årig Törebodabo är misstänkt för att försökt köra på en polisman med en bil. I samband med händelsen avlossades ett varningsskott från polispatrullen.

Det var vid 14.40 på torsdagen som en polispatrull i Falköping skulle kontrollera en bil med två personer i Falköping. Bilföraren försökte då smita ifrån patrullen, men blev en kort stund senare instängd av polisbilen.

Gasade

En polisman gick mot bilen som då gasade och började köra i riktning mot honom. Polisen kände sig då hotad och höjde sin beredskap med tjänstevapnet och avlossade ett varningsskott. Skottet träffade varken person eller fordon.

Sprang

Efter detta sprang de två personerna i bilen från platsen. Det efterföljande spaningsarbetet ledde dock till att den 45-åriga Törebodabon, som är känd av polisen sedan tidigare, greps i närområdet misstänkt för att ha kört bilen.

45-åringen anhölls lite senare och misstänks för försök till grov misshandel och grov olovlig körning.

Det var vid 14.40 på torsdagen som en polispatrull i Falköping skulle kontrollera en bil med två personer i Falköping. Bilföraren försökte då smita ifrån patrullen, men blev en kort stund senare instängd av polisbilen.

Gasade

En polisman gick mot bilen som då gasade och började köra i riktning mot honom. Polisen kände sig då hotad och höjde sin beredskap med tjänstevapnet och avlossade ett varningsskott. Skottet träffade varken person eller fordon.

Sprang

Efter detta sprang de två personerna i bilen från platsen. Det efterföljande spaningsarbetet ledde dock till att den 45-åriga Törebodabon, som är känd av polisen sedan tidigare, greps i närområdet misstänkt för att ha kört bilen.

45-åringen anhölls lite senare och misstänks för försök till grov misshandel och grov olovlig körning.