05 jul 2017 16:35

05 jul 2017 16:44

Power big meet påverkar trafiken i Skövde

SKÖVDE

När Power big meet arrangeras i Lidköping får man räkna med att det även påverkar trafiken i Skövde med omnejd.

Den 6–8 juli arrangeras Power big meet på Hovby flygplats utanför Lidköping. Det är en av världens största bilträffar och beräknas i år locka upp emot 80 000 besökare och över 20 000 deltagande bilar.

Skövde kommun informerar på sin webb om att det finns risk för trafikstockningar även i Skövde kommun under de här dagarna. Det kommer att vara mycket trafik på vägarna i hela området.

De som planerar att åka åt Lidköpingshållet under tiden då Power big meet pågår ska vara beredda på att resan kan komma att ta längre tid än vanligt på grund av trafikstockningar och lägre hastigheter.

Jubileum ökar intresset

De som ska besöka evenemanget rekommenderas att samåka, och Skövde kommun poängterar att Lidköpings kommun, polisen och arrangören samarbetar för att det ska bli så få störningar som möjligt i trafiken.

I år firar bilträffen 40 år och enligt arrangören brukar ett jubileum locka 20–30 procent fler besökare än vanligt. Man får därför inte plats på Johannisbergsfältet i Västerås utan flyttar träffen till Hovby flygplats.

Power-generalen Kjell Gustavsson tror att flytten kommer att öka tillströmningen av besökare söderifrån.

– Det är i södra Sverige som den största tillväxten är för amerikanska bilar, och de har mycket närmare till Västergötland, sa han till SLA i en intervju för en månad sedan.

Den 6–8 juli arrangeras Power big meet på Hovby flygplats utanför Lidköping. Det är en av världens största bilträffar och beräknas i år locka upp emot 80 000 besökare och över 20 000 deltagande bilar.

Skövde kommun informerar på sin webb om att det finns risk för trafikstockningar även i Skövde kommun under de här dagarna. Det kommer att vara mycket trafik på vägarna i hela området.

De som planerar att åka åt Lidköpingshållet under tiden då Power big meet pågår ska vara beredda på att resan kan komma att ta längre tid än vanligt på grund av trafikstockningar och lägre hastigheter.

Jubileum ökar intresset

De som ska besöka evenemanget rekommenderas att samåka, och Skövde kommun poängterar att Lidköpings kommun, polisen och arrangören samarbetar för att det ska bli så få störningar som möjligt i trafiken.

I år firar bilträffen 40 år och enligt arrangören brukar ett jubileum locka 20–30 procent fler besökare än vanligt. Man får därför inte plats på Johannisbergsfältet i Västerås utan flyttar träffen till Hovby flygplats.

Power-generalen Kjell Gustavsson tror att flytten kommer att öka tillströmningen av besökare söderifrån.

– Det är i södra Sverige som den största tillväxten är för amerikanska bilar, och de har mycket närmare till Västergötland, sa han till SLA i en intervju för en månad sedan.