Kronprinsessan: "En väldigt fin vandring"

SKARABORG: Kronprinsessan och prins Daniel var på landskapsvandring

(UPPDATERAD) Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte på lördagen Skaraborg och vandrade mellan Kata gård och Hornborgasjön.
– En fantastisk härlig upplevelse, konstaterade kronprinsessan.

Efter ett besök inne på Kata gård i Varnhem på lördagsförmiddagen gjorde sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel sig redo för en vandring till Hornborgasjön.

Uppmärksamma naturen

Under ett års tid ska kronprinsessan utföra vandringar i olika landskap i Sverige för att uppmärksamma naturen och de som arbetar med att bevara den.

Helgens vandring i kronprinsessans hertiginnedöme var den första i ordningen och att vandringen skedde mellan just Kata gård och Hornborgasjön var efter ett förslag från Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

– Vi lämnade ett förslag på lämplig vandring i Västra Götaland och har tillsammans med hovet kommit fram till att det här kan vara en bra vandring för kronprinsessan. Vi tycker att det här är ett fantastiskt område att visa upp, sade Sven Swedberg, chef för naturavdelningen på Länsstyrelsen.

Vandringen mellan Kata gård och Hornborgasjön är på cirka 1,3 mil och går bland annat genom skogen på Billingen.

– Det känns jättebra, det ska bli kul det här, sade prins Daniel till SLA när han tog de första stegen på väg mot Hornborgasjön.

Nöjda med vandring

Det var ett stort följe som var med på vandringen med representanter från Länsstyrelsen och kringliggande kommuner så som Skövde, Falköping och Skara. Från Skövde var bland annat Mats Olsson och Jessica Bergstrand, båda från Next Skövde, inbjudna att delta.

– Det känns väldigt ärofullt att få följa med på vandringen och visa vilken vacker byggd vi har, sade Jessica Bergstrand.

När följet kom fram till Hornborgasjön fick Victoria och Daniel bland annat ta emot en bänk i gåva vid plattformen Utsikten.

När dagen avslutades var både Victoria och Daniel nöjda.

– Det var en väldigt fin vandring. En fantastisk härlig upplevelse, tyckte kronprinsessan Victoria.

– Jättebra, suveränt, tillade prins Daniel.

  • Joacim F Kaiberger

09 sep 2017 20:08

11 sep 2017 09:29