25 sep 2017 14:43

26 sep 2017 14:33

Partiet polisanmäler övergrepp

FALKÖPING: Wigh lämnar SD

Riksdagsledamoten Hanna Wigh lämnar SD i protest och blir politisk vilde, bland annat eftersom hon utsatts för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot. På måndagen polisanmäldes övergreppet.

I programmet ”Kalla fakta” i TV4 berättar Falköpingspolitikern Hanna Wigh att hon har utsatts för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot. Han ska ha haft en hand mot hennes hals och tryckte henne mot väggen samtidigt som han utsatte henne för ett sexuellt övergrepp.

Politsik vilde

Nu har hon lämnat partiet och blir politisk vilde i rikdagen, uppger TV4.

”Jag kan inte längre vara ett alibi för Sverigedemokraterna. Jag representerar inte längre SD” säger hon till tv-kanalen. I ”Kalla fakta” vittnar flera SD-företrädare om hur de straffats efter att ha larmat om oegentligheter.

Det var också Hanna Wigh som låg bakom polisanmälan mot partikollegan Anders Forsberg, Skara . Han har dömts i tingsrätten till fängelse för grov förskingring.

Polisanmäldes

Wigh anser att anmälan ledde till att hon frystes ut av sina partikollegor. Det sexuella övergreppet ser hon som en bestraffning för att hon talade med medier om problemen inom SD och hon vågade inte polisanmäla då hon var rädd för att peka ut riksdagskollegan med namn.

Sverigedemokraterna har själva på måndagen gjort en polisanmälan om de sexuella övergreppen mot Hanna Wigh, uppger Aftonbladet. ”Jag gjorde en polisanmälan i morse. Vi vill verkligen att den här frågan reds ut”, säger presschefen Henrik Vinge till tidningen.

I programmet ”Kalla fakta” i TV4 berättar Falköpingspolitikern Hanna Wigh att hon har utsatts för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot. Han ska ha haft en hand mot hennes hals och tryckte henne mot väggen samtidigt som han utsatte henne för ett sexuellt övergrepp.

Politsik vilde

Nu har hon lämnat partiet och blir politisk vilde i rikdagen, uppger TV4.

”Jag kan inte längre vara ett alibi för Sverigedemokraterna. Jag representerar inte längre SD” säger hon till tv-kanalen. I ”Kalla fakta” vittnar flera SD-företrädare om hur de straffats efter att ha larmat om oegentligheter.

Det var också Hanna Wigh som låg bakom polisanmälan mot partikollegan Anders Forsberg, Skara . Han har dömts i tingsrätten till fängelse för grov förskingring.

Polisanmäldes

Wigh anser att anmälan ledde till att hon frystes ut av sina partikollegor. Det sexuella övergreppet ser hon som en bestraffning för att hon talade med medier om problemen inom SD och hon vågade inte polisanmäla då hon var rädd för att peka ut riksdagskollegan med namn.

Sverigedemokraterna har själva på måndagen gjort en polisanmälan om de sexuella övergreppen mot Hanna Wigh, uppger Aftonbladet. ”Jag gjorde en polisanmälan i morse. Vi vill verkligen att den här frågan reds ut”, säger presschefen Henrik Vinge till tidningen.