25 sep 2017 08:36

25 sep 2017 10:58

Wigh lämnar SD – blir politisk vilde

FALKÖPING: Utsattes för sexuellt övergrepp

Riksdagsledamoten Hanna Wigh från Falköping lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde, uppger TV4.

I programmet ”Kalla fakta” i TV4 berättar Falköpingspolitikern Hanna Wigh att hon 2012 utsattes för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot. Han ska ha haft en hand mot hennes hals och tryckte henne mot väggen samtidigt som han utsatte henne för ett sexuellt övergrepp.

Nu har hon lämnat partiet och blir politisk vilde i rikdagen, uppger TV4. ”Jag kan inte längre vara ett alibi för Sverigedemokraterna. Jag representerar inte längre Sverigedemokraterna” säger hon till tv-kanalen.

I ”Kalla fakta” vittnar flera SD-företrädare om hur de straffats efter att ha larmat om oegentligheter – bland annat sexuella trakasserier och misstankar om ekonomisk brottslighet.

Det var också Hanna Wigh, tillsammans med Maddelen Larsson, ledamot i Falköpings kommunfullmäktige, som låg bakom polisanmälan mot partikollegan Anders Forsberg, Skara . Han har i tingsrätten dömts för fängelse för grov förskingring.

I programmet ”Kalla fakta” i TV4 berättar Falköpingspolitikern Hanna Wigh att hon 2012 utsattes för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot. Han ska ha haft en hand mot hennes hals och tryckte henne mot väggen samtidigt som han utsatte henne för ett sexuellt övergrepp.

Nu har hon lämnat partiet och blir politisk vilde i rikdagen, uppger TV4. ”Jag kan inte längre vara ett alibi för Sverigedemokraterna. Jag representerar inte längre Sverigedemokraterna” säger hon till tv-kanalen.

I ”Kalla fakta” vittnar flera SD-företrädare om hur de straffats efter att ha larmat om oegentligheter – bland annat sexuella trakasserier och misstankar om ekonomisk brottslighet.

Det var också Hanna Wigh, tillsammans med Maddelen Larsson, ledamot i Falköpings kommunfullmäktige, som låg bakom polisanmälan mot partikollegan Anders Forsberg, Skara . Han har i tingsrätten dömts för fängelse för grov förskingring.