07 nov 2017 14:20

07 nov 2017 14:20

Bolibompa-profil blir ny kulturchef

VÄSTRA GÖTALAND: Tv-kändis tar över

Katti Hoflin har varit programledare för barnprogrammen Bullen och Bolibompa. Från och med 12 februari nästa år tar hon över som kulturchef i Västra Götalandsregionen.

Den tidigare tv-profilen ersätter Staffan Rydén som går i pension.

Just nu har Hoflin en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm. Hon är ordförande i regeringens läsdelegation, och har bland annat varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum.

Hoflin har även meriter som chef för barn och ungdomsverksamheterna på Kulturhuset i Stockholm och är anlitad som expert inom Statens Kulturråd.

Många känner igen henne från tiden som programledare för tv-program som ”Bullen”, ”Bolibompa” och ”Nu är det NU”.

Nu väntar jobb inom Västra Götalandsregionen.

– När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef var det omöjligt att tacka nej. Jag går inte från ett uppdrag - jag går till Västra Götalandsregionen. Det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger Katti Hoflin i ett pressmeddelande.

– Vi är en ledande kulturregion i Sverige och har landets största regionala kulturbudget. Fler ska kunna ta del av kultur, inte minst barn och unga. Jag är övertygad om att Katti Hoflins erfarenheter och egenskaper är precis vad som behövs för att leda den utvecklingen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin i pressmeddelandet.

Den tidigare tv-profilen ersätter Staffan Rydén som går i pension.

Just nu har Hoflin en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm. Hon är ordförande i regeringens läsdelegation, och har bland annat varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum.

Hoflin har även meriter som chef för barn och ungdomsverksamheterna på Kulturhuset i Stockholm och är anlitad som expert inom Statens Kulturråd.

Många känner igen henne från tiden som programledare för tv-program som ”Bullen”, ”Bolibompa” och ”Nu är det NU”.

Nu väntar jobb inom Västra Götalandsregionen.

– När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef var det omöjligt att tacka nej. Jag går inte från ett uppdrag - jag går till Västra Götalandsregionen. Det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger Katti Hoflin i ett pressmeddelande.

– Vi är en ledande kulturregion i Sverige och har landets största regionala kulturbudget. Fler ska kunna ta del av kultur, inte minst barn och unga. Jag är övertygad om att Katti Hoflins erfarenheter och egenskaper är precis vad som behövs för att leda den utvecklingen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin i pressmeddelandet.