12 jan 2018 13:54

12 jan 2018 13:54

Berts bolag stäms – igen

SKARABORG: "Omfattande skadegörelse"

Nu kommer en ny stämning mot Bert Karlssons bolag Jokarjo AB. Den här gången är det ett värdshus som vill ha 6 miljoner kronor i skadestånd för skadegörelse i lokaler som använts som flyktingboende.

På torsdagen stämdes bolaget där Bert Karlsson är vd på nästan 11 miljoner kronor av en bostadsrättsförening på västkusten. Föreningen hade hyrt ut stugor till bolaget som skulle bedriva flyktigboende där. Nu kräver föreningen skadestånd för att reparera och återställa lokalerna.

På fredagen kom en ny liknande stämning. Den här gången är det ett värdshus i Karlshamn som stämmer Jokarjo AB på nästan sex miljoner kronor.

I stämningen framförs att Jokarjo under hyrestiden skulle svara för allt yttre och inre underhåll av anläggningen och även all skadegörelse. Men vid besiktning i samband med att hyresavtalet upphörde hävdar företrädare för värdshuset att det konstaterats att anläggningen har utsatts för omfattande skadegörelse.

Bland annat ska de asylsökande av personal ha tillåtits att röka och laga mat på rummen, vilket nu lett till att rummen måste saneras.

På torsdagen stämdes bolaget där Bert Karlsson är vd på nästan 11 miljoner kronor av en bostadsrättsförening på västkusten. Föreningen hade hyrt ut stugor till bolaget som skulle bedriva flyktigboende där. Nu kräver föreningen skadestånd för att reparera och återställa lokalerna.

På fredagen kom en ny liknande stämning. Den här gången är det ett värdshus i Karlshamn som stämmer Jokarjo AB på nästan sex miljoner kronor.

I stämningen framförs att Jokarjo under hyrestiden skulle svara för allt yttre och inre underhåll av anläggningen och även all skadegörelse. Men vid besiktning i samband med att hyresavtalet upphörde hävdar företrädare för värdshuset att det konstaterats att anläggningen har utsatts för omfattande skadegörelse.

Bland annat ska de asylsökande av personal ha tillåtits att röka och laga mat på rummen, vilket nu lett till att rummen måste saneras.