13 mar 2018 16:52

13 mar 2018 16:52

Tranorna är sena till Hornborgasjön

HORNBORGASJÖN: Trandansen väntar med premiären

Tranorna har ännu inte landat vid Hornborgasjön så därför skjuter man fram öppnandet av Trandansen till den 24 mars.

Informationscentralen Trandansen skulle egentligen ha öppnat nu på lördag, men premiären flyttas fram en vecka. Tranorna är nämligen inte på plats. Eftersom vintern behåller sitt grepp om Skaraborg så avvaktar tranorna vårens ankomst.

– Skulle det däremot börja fylla på ordentligt med rastande tranor innan den 24 mars, så står vi redo för att kunna öppna tidigare. Vi har fått rapporter om att det står tusentals tranor redo i norra Tyskland, som bara väntar på rätt vindar för att bära dem upp till oss, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

Naturum Hornborgasjön öppnar dock på söndag.

Informationscentralen Trandansen skulle egentligen ha öppnat nu på lördag, men premiären flyttas fram en vecka. Tranorna är nämligen inte på plats. Eftersom vintern behåller sitt grepp om Skaraborg så avvaktar tranorna vårens ankomst.

– Skulle det däremot börja fylla på ordentligt med rastande tranor innan den 24 mars, så står vi redo för att kunna öppna tidigare. Vi har fått rapporter om att det står tusentals tranor redo i norra Tyskland, som bara väntar på rätt vindar för att bära dem upp till oss, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

Naturum Hornborgasjön öppnar dock på söndag.

  • Anna Warner