12 jun 2018 22:21

12 jun 2018 22:21

Blandade bilar på träff

SKÖVDE: Bilträff med Skaraborgs sportvagnsklubb

Gammal kärlek rostar inte, och det gäller verkligen för Kent Jansson och hans bil. Det är nära på 40 år sedan han sålde sin Plymouth Barracuda, men nu sitter han åter bakom ratten i sin favoritkärra. Han och många andra besökte Skaraborgs sportvagnsklubbs bilträff på Mellomgården.

Bilträffen som Skaraborgs sportvagnsklubb arrangerar på Mellomgården utanför Varnhem går in på sin elfte säsong. Tisdagsträffarna har blivit allt mer populära och till kvällens bilutställning hade ett 125-tal fordon rullat ut på gräsplanen vid kaféet.

Tema för träffarna

Under träffarna finns ofta ett tema och den här gången var Porsche-klubben inbjudna att ställa ut. Kvällens sedvanliga tipspromenad bjöd även på frågor om bilmärket.

– Det roliga med de här träffarna är att det är en spridning och blandning av olika typer av bilar. Det är öppet för alla som vill delta och inte bara för medlemmar, säger sportvagnsklubbens Jonny Persson.

Bilen åter efter 40 år

Kent Jansson från Vartofta var alltså ingen katt bland hermeliner när han visade upp sin 1968 Plymouth Barracuda. En bil han tidigare ägt, sedan sålt, och för att 40 år senare stå som ägare till bilen igen.

– Vi spånade om bilar på jobbet och efter en koll i bilregistret såg jag att bilen fanns i Vadstena, men den var inte besiktigad eller i trafik. Den motorintresserade sonen pratade om att vi skulle försöka köpa tillbaka bilen.

Inte så långt från bilträffen på Mellomgården fick bilen sin allra första ägare.

– Det var en som hette Dahlén i Broddetorp som köpte bilen som ny, berättar Kent Jansson. Originalfärgen var silver med sedan har den lackats i svart, men annars är den helt original med matchande motor och växellåda.

– Kul att få köpa tillbaka bilen men nu kostade den tio gånger så mycket som jag gav första gången, skrattar Kent.

Bilträffen som Skaraborgs sportvagnsklubb arrangerar på Mellomgården utanför Varnhem går in på sin elfte säsong. Tisdagsträffarna har blivit allt mer populära och till kvällens bilutställning hade ett 125-tal fordon rullat ut på gräsplanen vid kaféet.

Tema för träffarna

Under träffarna finns ofta ett tema och den här gången var Porsche-klubben inbjudna att ställa ut. Kvällens sedvanliga tipspromenad bjöd även på frågor om bilmärket.

– Det roliga med de här träffarna är att det är en spridning och blandning av olika typer av bilar. Det är öppet för alla som vill delta och inte bara för medlemmar, säger sportvagnsklubbens Jonny Persson.

Bilen åter efter 40 år

Kent Jansson från Vartofta var alltså ingen katt bland hermeliner när han visade upp sin 1968 Plymouth Barracuda. En bil han tidigare ägt, sedan sålt, och för att 40 år senare stå som ägare till bilen igen.

– Vi spånade om bilar på jobbet och efter en koll i bilregistret såg jag att bilen fanns i Vadstena, men den var inte besiktigad eller i trafik. Den motorintresserade sonen pratade om att vi skulle försöka köpa tillbaka bilen.

Inte så långt från bilträffen på Mellomgården fick bilen sin allra första ägare.

– Det var en som hette Dahlén i Broddetorp som köpte bilen som ny, berättar Kent Jansson. Originalfärgen var silver med sedan har den lackats i svart, men annars är den helt original med matchande motor och växellåda.

– Kul att få köpa tillbaka bilen men nu kostade den tio gånger så mycket som jag gav första gången, skrattar Kent.