14 jun 2018 13:36

16 jun 2018 08:17

Ny polischef i Väst utsedd

LÄNET

Klas Johansson efterträdde den tidigare regionpolischefen i Väst, Klas Friberg, i mars i år och har sedan dess varit tillförordnad på posten.

Men under torsdagen kom beskedet från rikspolischefen Anders Thornberg att Johansson tar över permanent.

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi har en bra verksamhet, inte minst när det handlar om metodutveckling och att vara drivande i samarbete med övriga aktörer i våra utsatta områden, säger Klas Johansson i ett pressmeddelande.

Men under torsdagen kom beskedet från rikspolischefen Anders Thornberg att Johansson tar över permanent.

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi har en bra verksamhet, inte minst när det handlar om metodutveckling och att vara drivande i samarbete med övriga aktörer i våra utsatta områden, säger Klas Johansson i ett pressmeddelande.