27 jun 2018 18:55

27 jun 2018 18:56

Får 20 miljoner till nybygge

KULTUR: Vara konserthus får pengar

Sparbanksstiftelsen Skaraborg kommer vara med och medfinansiera konserthusets nya konsertlokal med 20 miljoner kronor.

Avtalet är tecknat mellan Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Vara Konserthus AB och namnet på den nya konsertlokalen kommer bli Sparbanken Blackbox.

– Som VD för konserthuset kan jag bara glädjas när jag ser att det är så många utanför huset som tror på de tankar och idéer vi har för framtiden. I Sparbanken Skaraborg får Vara Konserthus en samarbetspartner som verkligen ser att kulturen bidrar till Vara kommuns tillväxt och utveckling. Med gåvan till Vara kommun och till oss på Vara Konserthus har vi nu möjlighet att erbjuda scenkonst till barn, unga och äldre i ännu större utsträckning än tidigare och flera gånger om året, säger Vara konserthus VD Staffan Becker i ett pressmeddelande.

Avtalet är tecknat mellan Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Vara Konserthus AB och namnet på den nya konsertlokalen kommer bli Sparbanken Blackbox.

– Som VD för konserthuset kan jag bara glädjas när jag ser att det är så många utanför huset som tror på de tankar och idéer vi har för framtiden. I Sparbanken Skaraborg får Vara Konserthus en samarbetspartner som verkligen ser att kulturen bidrar till Vara kommuns tillväxt och utveckling. Med gåvan till Vara kommun och till oss på Vara Konserthus har vi nu möjlighet att erbjuda scenkonst till barn, unga och äldre i ännu större utsträckning än tidigare och flera gånger om året, säger Vara konserthus VD Staffan Becker i ett pressmeddelande.