06 jul 2018 09:52

06 jul 2018 09:55

Skaraborgare hittad död – man häktad

VÄRMLAND: Förnekar brott

En äldre man från östra Skaraborg hittades död i Säffle i söndags. På torsdagen häktades en man misstänkt för grov misshandel, inte för mord som var åklagarens begäran.

I söndags ringde en 56-årig man efter ambulans till sin stuga i Säffle kommun, enligt uppgifter i NWT. Ambulanspersonalen fann där en död man i 80-årsåldern. Det fanns skador på mannens kropp och polisen larmades.

Han är från en ort i östra Skaraborg men ska ha bott i stugan sedan några veckor tillbaka.

Greps och anhölls

Den man som larmat om dödsfallet greps och anhölls. Åklagaren begärde honom senare häktad på sannolika skäl misstänkt för i första hand mord. Åklagaren ska enligt NWT inte ha kunnat precisera exakt när mannen dött, brottstiden angavs därför i häktningsframställan till mellan den 29 juni och 1 juli.

”Men sannolikt har han inte varit död så länge som sedan den 29 juni” sade åklagaren till tidningen.

Var hans vän

På torsdagen hölls häktningsförhandling bakom stängda dörrar i Värmlands tingsrätt i Karlstad.

Mannen nekade till brott under förhandlingen, men häktades mot sitt nekande misstänkt för grov misshandel.

Efter förhandlingen ska mannens offentlige försvarare, advokat Allan Stutzinsky, ha uppgett för NWT att 56-åringen förnekar att han gjort mannen något illa och att han beklagar hans död eftersom det var hans vän.

Åtal eller begäran om förlängd åtalstid ska komma senast den 19 juli.

I söndags ringde en 56-årig man efter ambulans till sin stuga i Säffle kommun, enligt uppgifter i NWT. Ambulanspersonalen fann där en död man i 80-årsåldern. Det fanns skador på mannens kropp och polisen larmades.

Han är från en ort i östra Skaraborg men ska ha bott i stugan sedan några veckor tillbaka.

Greps och anhölls

Den man som larmat om dödsfallet greps och anhölls. Åklagaren begärde honom senare häktad på sannolika skäl misstänkt för i första hand mord. Åklagaren ska enligt NWT inte ha kunnat precisera exakt när mannen dött, brottstiden angavs därför i häktningsframställan till mellan den 29 juni och 1 juli.

”Men sannolikt har han inte varit död så länge som sedan den 29 juni” sade åklagaren till tidningen.

Var hans vän

På torsdagen hölls häktningsförhandling bakom stängda dörrar i Värmlands tingsrätt i Karlstad.

Mannen nekade till brott under förhandlingen, men häktades mot sitt nekande misstänkt för grov misshandel.

Efter förhandlingen ska mannens offentlige försvarare, advokat Allan Stutzinsky, ha uppgett för NWT att 56-åringen förnekar att han gjort mannen något illa och att han beklagar hans död eftersom det var hans vän.

Åtal eller begäran om förlängd åtalstid ska komma senast den 19 juli.