07 nov 2013 12:25

23 jan 2015 15:34

Inget brott bakom kvinnans död

Sökinsatsen efter den försvunna 70-åriga kvinnan pågick under torsdagen i stor omfattning i Skövde. Men vid lunchtid avbröts allt arbete eftersom en polispatrull hittat henne död.

Det var strax efter klockan tolv på torsdagen som en polispatrull hittade kvinnan avliden. Hon hittades i terrängen i närheten av hemmet i Ulveket.

– Det finns inga misstankar om brott i samband med kvinnans död, säger Jenny Widén, polisens presstalesman.

När kvinnan hade hittats informerades de anhöriga och den omfattande sökinsatsen avbröts omedelbart. Alla som deltog – ett hundratal polismän, militärer, hundpatruller, polisens rytteri från Göteborg – kunde återvända till sina normala sysslor. Missing people, som hade planerat en skallgångskedja under torsdagseftermiddagen, skickade ut meddelanden via sin hemsida och facebook att deras hjälp inte längre behövdes.

Kvinnans försvinnande rubricerades från och med i onsdags kväll som en särskild händelse, vilket innebär att polisen har kunnat utnyttja alla nödvändiga resurser.

Polisens räddningsledning höll till i Skövde AIK:s stuga vid Lillegården. Utifrån den platsen utgick också alla sökinsatser.

– Vi arbetar efter väl inarbetade metoder som bygger på beräkningar och går igenom olika områden bit för bit för att säkerställa om hon finns där. Vissa områden är mer prioriterade än andra, berättar Charlotte Wiik, yttre kommissarie och den som ledde sökinsatsen.

Det var strax efter klockan tolv på torsdagen som en polispatrull hittade kvinnan avliden. Hon hittades i terrängen i närheten av hemmet i Ulveket.

– Det finns inga misstankar om brott i samband med kvinnans död, säger Jenny Widén, polisens presstalesman.

När kvinnan hade hittats informerades de anhöriga och den omfattande sökinsatsen avbröts omedelbart. Alla som deltog – ett hundratal polismän, militärer, hundpatruller, polisens rytteri från Göteborg – kunde återvända till sina normala sysslor. Missing people, som hade planerat en skallgångskedja under torsdagseftermiddagen, skickade ut meddelanden via sin hemsida och facebook att deras hjälp inte längre behövdes.

Kvinnans försvinnande rubricerades från och med i onsdags kväll som en särskild händelse, vilket innebär att polisen har kunnat utnyttja alla nödvändiga resurser.

Polisens räddningsledning höll till i Skövde AIK:s stuga vid Lillegården. Utifrån den platsen utgick också alla sökinsatser.

– Vi arbetar efter väl inarbetade metoder som bygger på beräkningar och går igenom olika områden bit för bit för att säkerställa om hon finns där. Vissa områden är mer prioriterade än andra, berättar Charlotte Wiik, yttre kommissarie och den som ledde sökinsatsen.