10 nov 2013 14:35

23 jan 2015 15:34

Montessoriskolan vinnare i First Lego league

TÄVLING

Team Extreme Lichron från Montessoriskolan i Skövde vann för andra året i rad regiontävlingen i First Lego league. De utsågs till Champions och är nu klara för den skandinaviska finalen. Helenaskolan var bäst representerad av alla skolor i hela Sverige med över 20 lag som deltog i de olika regiontävlingarna.

En av de regionala deltävlingarna avgjordes på Portalen i Skövde under lördagen. 19 lag från 6 skolor tävlade om en plats i den skandinaviska finalen. Nio lag kom från Helenaskolan och ett från Montessori, de övriga från skolor i Lidköping, Mariestad, Växjö och Gnosjö.

Det var tolfte gången tävlingen genomfördes i Skövde. Under lördagen hölls även regiontävlingar på 10 andra platser i landet, lag från skolor i Skövde tävlade förutom i Skövde också i Trollhättan, Göteborg och Karlstad, men det var bara Montessori som blev Champions och gick vidare i tävlingen. I det vinnande ingick Amanda Backhaus, Axel Bergman, Frida Brandt, Jarl Eriksson, Love Fogelström, Daniel Friedländer, Mickaël Gayet, Emmy Geerberg, Emily Henricsson, Klara Herin, Marcus Hermansson, Carl Johansson, Louise Kandeman, Milene Lindelöf, Lina Marmefelt, Balder Niemi, Robin Sandberg, Hugo Stuivers, Anton Sunesson, Julia Torstensson- Edman och Sofia Wahrén

Naturkatastrof utgångspunkt

Temat för årets tävling var Nature´s fury, där en naturkatastrof var utgångspunkten för de olika delmomenten.

Första uppdraget var att bygga och programmera en legorobot som under tidsbegränsning skulle utföra olika moment på ett spelbord. Andra uppgiften var ett forskningsuppdrag, där lagen skulle undersöka hur en naturkatastrof påverkar samhället. Ett marknadsföringsuppdrag ingick också i tävlingen. Alla uppgifterna presenterades sedan för olika domargrupper i tre olika presentationer.

Den skandinaviska finalen avgörs den 30 november i Bodö i Norge.

En av de regionala deltävlingarna avgjordes på Portalen i Skövde under lördagen. 19 lag från 6 skolor tävlade om en plats i den skandinaviska finalen. Nio lag kom från Helenaskolan och ett från Montessori, de övriga från skolor i Lidköping, Mariestad, Växjö och Gnosjö.

Det var tolfte gången tävlingen genomfördes i Skövde. Under lördagen hölls även regiontävlingar på 10 andra platser i landet, lag från skolor i Skövde tävlade förutom i Skövde också i Trollhättan, Göteborg och Karlstad, men det var bara Montessori som blev Champions och gick vidare i tävlingen. I det vinnande ingick Amanda Backhaus, Axel Bergman, Frida Brandt, Jarl Eriksson, Love Fogelström, Daniel Friedländer, Mickaël Gayet, Emmy Geerberg, Emily Henricsson, Klara Herin, Marcus Hermansson, Carl Johansson, Louise Kandeman, Milene Lindelöf, Lina Marmefelt, Balder Niemi, Robin Sandberg, Hugo Stuivers, Anton Sunesson, Julia Torstensson- Edman och Sofia Wahrén

Naturkatastrof utgångspunkt

Temat för årets tävling var Nature´s fury, där en naturkatastrof var utgångspunkten för de olika delmomenten.

Första uppdraget var att bygga och programmera en legorobot som under tidsbegränsning skulle utföra olika moment på ett spelbord. Andra uppgiften var ett forskningsuppdrag, där lagen skulle undersöka hur en naturkatastrof påverkar samhället. Ett marknadsföringsuppdrag ingick också i tävlingen. Alla uppgifterna presenterades sedan för olika domargrupper i tre olika presentationer.

Den skandinaviska finalen avgörs den 30 november i Bodö i Norge.

  • Rune Johansson