13 nov 2013 20:39

23 jan 2015 15:34

Gesäller och mästare är vi allihopa

Enligt gammal tradition delade Företagarna på onsdagskvällen ut gesäll- och mästarbrev i fyra hantverksyrken.

Sedan 1868 har gesällbrev delats ut i Skövde. På onsdagskvällen var det dags igen då Företagarna i Skövde-Tibro delade ut breven till 20 gesäller inom yrkena frisör, målare och möbelsnickare. Victoria Svensson tog dessutom emot sitt mästarbrev som urmakare. Gesällerna heter Caroline Andersson, Jenny Arvidsson, Josefin Eriksson, Julia Johansson, Malin Westermark, Julia Friman, Ellen Jansson, Jennifer Larsson, Sandra Reimer, Frida Storm, Maria Yüksel och Anna Fransson, samtliga frisörer. I målaryrket Eric Carlsson, Fredrik Jonsson, Maria Renner, Daniel Tiberg. Möbelsnickargesällerna heter Mattias Dahlborg, Moritz Fuchs, Caroline Persson och Ida Persson.

Sedan 1868 har gesällbrev delats ut i Skövde. På onsdagskvällen var det dags igen då Företagarna i Skövde-Tibro delade ut breven till 20 gesäller inom yrkena frisör, målare och möbelsnickare. Victoria Svensson tog dessutom emot sitt mästarbrev som urmakare. Gesällerna heter Caroline Andersson, Jenny Arvidsson, Josefin Eriksson, Julia Johansson, Malin Westermark, Julia Friman, Ellen Jansson, Jennifer Larsson, Sandra Reimer, Frida Storm, Maria Yüksel och Anna Fransson, samtliga frisörer. I målaryrket Eric Carlsson, Fredrik Jonsson, Maria Renner, Daniel Tiberg. Möbelsnickargesällerna heter Mattias Dahlborg, Moritz Fuchs, Caroline Persson och Ida Persson.