16 nov 2013 20:00

23 jan 2015 15:34

Checka ut från hotellet i sängen

NÄRINGSLIV: Först i världen på alla hotell

Scandic Billingen har ett nytt sätt att checka ut från hotellet - via mobilen.
– Det blir mindre köer och du får mer tid, säger Kristian Sandahl, hotelldirektör.

Utcheckningen är en av de stressigaste stunderna under hotellvistelsen, säger Kristian Sandahl, hotelldirektör på Scandic Billingen. Nu kan gästerna checka ut med mobilen från sängen, eller under frukosten, för att spara tid.

– Scandic är först i världen med mobilutcheckning för alla hotell, säger Kristian Sandahl. Detta gör att vi får mindre köer och att alla får mer tid.

Har kvar vanlig utcheckning

Nu har Scandic Billingen haft det nya valet i en månad. Kristian Sandahl säger att de absolut inte kommer att ta bort utcheckningen som sker via receptionen. Men om gästerna ska fort iväg kan mobilutcheckning vara ett smart val.

– I vissa hektiska stunder kan vi ha tio personer i kö här, och då är det inte så roligt att stå och vänta, säger han.

Incheckningen fungerar precis som vanligt.

Utcheckningen går till så att gästen registrerar sin e-post eller sitt mobilnummer när den anländer till hotellet. Då skickas en länk att klicka på. Kvällen före utcheckning får gästen granska notan och kan sedan välja att checka ut. Nyckeln lämnas sedan i en låda i receptionen.

Färre personliga möten

– Jag ser det inte som att gästerna blir mer bundna till mobiltelefonen, säger Kristian Sandahl. För den som väljer mobilutcheckning blir det något färre personliga möten, men det här är en genväg som ger dem en lite skönare start på dagen.

Han poängterar att man inte måste välja mobilutcheckning, men att många testar på. Runt 15-20 gäster per natt brukar vara normalt.

– Många är nyfikna och frågar oss vad det innebär och sen tycker de att möjligheten är jättebra, säger hotelldirektören.

Kristian Sandahl säger att mobilutcheckning inte innebär någon stor förändring för hotellet. Allt som fått göras är att man placerat låda vid receptionen med texten ”Checka ut online. Lämna din nyckel här.”

– Jag tycker tjänsten är fantastiskt, ett steg i rätt riktnig. Vi jobbar med rätt fokus och gästen kan bättre utnyttja sin tid.

Utcheckningen är en av de stressigaste stunderna under hotellvistelsen, säger Kristian Sandahl, hotelldirektör på Scandic Billingen. Nu kan gästerna checka ut med mobilen från sängen, eller under frukosten, för att spara tid.

– Scandic är först i världen med mobilutcheckning för alla hotell, säger Kristian Sandahl. Detta gör att vi får mindre köer och att alla får mer tid.

Har kvar vanlig utcheckning

Nu har Scandic Billingen haft det nya valet i en månad. Kristian Sandahl säger att de absolut inte kommer att ta bort utcheckningen som sker via receptionen. Men om gästerna ska fort iväg kan mobilutcheckning vara ett smart val.

– I vissa hektiska stunder kan vi ha tio personer i kö här, och då är det inte så roligt att stå och vänta, säger han.

Incheckningen fungerar precis som vanligt.

Utcheckningen går till så att gästen registrerar sin e-post eller sitt mobilnummer när den anländer till hotellet. Då skickas en länk att klicka på. Kvällen före utcheckning får gästen granska notan och kan sedan välja att checka ut. Nyckeln lämnas sedan i en låda i receptionen.

Färre personliga möten

– Jag ser det inte som att gästerna blir mer bundna till mobiltelefonen, säger Kristian Sandahl. För den som väljer mobilutcheckning blir det något färre personliga möten, men det här är en genväg som ger dem en lite skönare start på dagen.

Han poängterar att man inte måste välja mobilutcheckning, men att många testar på. Runt 15-20 gäster per natt brukar vara normalt.

– Många är nyfikna och frågar oss vad det innebär och sen tycker de att möjligheten är jättebra, säger hotelldirektören.

Kristian Sandahl säger att mobilutcheckning inte innebär någon stor förändring för hotellet. Allt som fått göras är att man placerat låda vid receptionen med texten ”Checka ut online. Lämna din nyckel här.”

– Jag tycker tjänsten är fantastiskt, ett steg i rätt riktnig. Vi jobbar med rätt fokus och gästen kan bättre utnyttja sin tid.