21 nov 2013 22:38

23 jan 2015 15:35

Foto: Roland Svensson

Skövde tändes upp

Med eldshow och applåder tändes Stad i Ljus upp för åttonde året i rad.

I gårkväll tändes staden upp i ljus för åttonde året i rad. Skövdebor i alla åldrar samlades för att ta del av det som numera, har blivit ett traditionellt och uppskattat firande. Sightseeing-tåget puttrade runt, barn lekte med kramsnön och Skövdestad var upplyst i fina färger. Hur många lampor som använts är svårt att uppskatta. Bara i bollarna längs Långgatan är det över 20 000 i varje.

- Vi kan konstatera är att det är betydligt fler lampor än Skövdebor, säger Next Skövdes projektkoordinator Joakim Elovsson.

Fira in mörkret med ljuset

Klockan halv sex bar ett fackeltåg av från Arena Skövde i ett lätt snöfall mot Heléns Parken där invigningen hölls.

– I en årstid som den här är det mysigt att träffas i ljuset, när der råder ett vintermörker över oss. Passa nu på att titta in de upplysta fasaderna och njut av vår stad. Att fira in mörkret med ljuset, är för mig helt underbart, inledde Kulturchefen Katarina Strömgren invigningen. Följt av henne bjöd Gycklargruppen TRiX på en glödhet eldshow.

– Vilka mysiga och varma applåder ni bjuder på, utbrast en av medlemmarna när publikens väl klädda händer klappade glatt.

Lyste inte lika klart

Nytt för i år var att slingan sträckte sig mellan Arena Skövde och Boulogner, som tidigare inte varit upplyst. Dock var det många som tyckte att evenemanget inte levde upp på samma sätt som tidigare år.

I gårkväll tändes staden upp i ljus för åttonde året i rad. Skövdebor i alla åldrar samlades för att ta del av det som numera, har blivit ett traditionellt och uppskattat firande. Sightseeing-tåget puttrade runt, barn lekte med kramsnön och Skövdestad var upplyst i fina färger. Hur många lampor som använts är svårt att uppskatta. Bara i bollarna längs Långgatan är det över 20 000 i varje.

- Vi kan konstatera är att det är betydligt fler lampor än Skövdebor, säger Next Skövdes projektkoordinator Joakim Elovsson.

Fira in mörkret med ljuset

Klockan halv sex bar ett fackeltåg av från Arena Skövde i ett lätt snöfall mot Heléns Parken där invigningen hölls.

– I en årstid som den här är det mysigt att träffas i ljuset, när der råder ett vintermörker över oss. Passa nu på att titta in de upplysta fasaderna och njut av vår stad. Att fira in mörkret med ljuset, är för mig helt underbart, inledde Kulturchefen Katarina Strömgren invigningen. Följt av henne bjöd Gycklargruppen TRiX på en glödhet eldshow.

– Vilka mysiga och varma applåder ni bjuder på, utbrast en av medlemmarna när publikens väl klädda händer klappade glatt.

Lyste inte lika klart

Nytt för i år var att slingan sträckte sig mellan Arena Skövde och Boulogner, som tidigare inte varit upplyst. Dock var det många som tyckte att evenemanget inte levde upp på samma sätt som tidigare år.

  • Linn Karlsson