26 nov 2013 13:25

23 jan 2015 15:35

G:son + Elisa = Melodifestivalen 2014

MELODIFESTIVALEN 2014: Två Skövdebidrag bekräftade

Thomas G:son och Elisa Lindström. Det blir Skövdes laguppställning i de två första deltävlingarna i Melodifestivalen 2014.

När Sveriges Television på tisdagsförmiddagen avslöjade de 16 artister, låtar och kompositörer som tävlar i deltävling 1 och deltävling 2 i nästa års melodifestival stod det klart att Skövde har en representant i varje startfält.

”Casanova” i Malmö

Sångerskan Elisa Lindström, på soloäventyr från populära dansbandet Elisa's, ska framföra ”Casanova” i Malmö den 1 februari. Låten är skriven av två av tävlingens mest meriterade kompositörer Ingela ”Pling” Forsman och Bobby Ljunggren tillsammans med Jimmy Jansson som även han medverkat i tidigare melodifestivaler, då som artist.

– Det blir en glad och härlig låt, säger Elisa till Sveriges Television om sitt bidrag.

G:son & Boström igen

Schlagerkungen Thomas G:son har återigen fått med en låt i tävlingen. I den andra deltävlingen i Linköping den 8 februari ska gruppen JEM (fyra i X-faktor 2012) framföra G:sons, Peter Boström och Julimar ”J-Son” Santos ”Love trigger”. Det var duon G:son och Boström som skrev 2012 års vinnare ”Euphoria”.

Tidigare vinnare

Startfältet i övrigt är som vanligt en blandning av veteraner (Sanna Nielsen), tidigare vinnare (Helena Paparizou (Eurovision Song Contest för Grekland 2005), Martin Stenmarck och Sylvester Schlegel från avsomnade The Ark.), debutanter (the Refreshments) och artister som gör comeback i de här sammanhangen (YOHIO).

På torsdag offentliggörs de 16 bidragen i deltävling 3 (15 februari i Göteborg) och deltävling 4 (22 februari i Örnsköldsvik).

Andra chansen avgörs i Lidköping den 1 mars och finalen på Friends arena i Stockholm den 8 mars.

När Sveriges Television på tisdagsförmiddagen avslöjade de 16 artister, låtar och kompositörer som tävlar i deltävling 1 och deltävling 2 i nästa års melodifestival stod det klart att Skövde har en representant i varje startfält.

”Casanova” i Malmö

Sångerskan Elisa Lindström, på soloäventyr från populära dansbandet Elisa's, ska framföra ”Casanova” i Malmö den 1 februari. Låten är skriven av två av tävlingens mest meriterade kompositörer Ingela ”Pling” Forsman och Bobby Ljunggren tillsammans med Jimmy Jansson som även han medverkat i tidigare melodifestivaler, då som artist.

– Det blir en glad och härlig låt, säger Elisa till Sveriges Television om sitt bidrag.

G:son & Boström igen

Schlagerkungen Thomas G:son har återigen fått med en låt i tävlingen. I den andra deltävlingen i Linköping den 8 februari ska gruppen JEM (fyra i X-faktor 2012) framföra G:sons, Peter Boström och Julimar ”J-Son” Santos ”Love trigger”. Det var duon G:son och Boström som skrev 2012 års vinnare ”Euphoria”.

Tidigare vinnare

Startfältet i övrigt är som vanligt en blandning av veteraner (Sanna Nielsen), tidigare vinnare (Helena Paparizou (Eurovision Song Contest för Grekland 2005), Martin Stenmarck och Sylvester Schlegel från avsomnade The Ark.), debutanter (the Refreshments) och artister som gör comeback i de här sammanhangen (YOHIO).

På torsdag offentliggörs de 16 bidragen i deltävling 3 (15 februari i Göteborg) och deltävling 4 (22 februari i Örnsköldsvik).

Andra chansen avgörs i Lidköping den 1 mars och finalen på Friends arena i Stockholm den 8 mars.

  • Lars Berthilsson