30 nov 2013 17:07

23 jan 2015 15:35

En dag som brandman

Barnen på sjukhuset i Skövde fick besök av räddningstjänsten och deras maskot ”Flammy" under onsdagen.
– Det var roligast att spruta vatten, tyckte Hannes Lindgren, 4 år.

I går skrev SLA om Räddningstjänsten Östra Skaraborgs arbete för att informera allmänheten om brandsäkerhet. I går var det barnens tur att få träffa brandmännen, men den här gången låg fokuset framförallt på att de skulle ha roligt.

– Vi hoppas att vårt besök kan göra sjukhusvistelsen lite roligare för de barn som får behandling på sjukhuset för tillfället, säger Daniel Coen, chef för den förebyggande avdelningen på räddningstjänsten.

Barnen fick lära sig vad brandmannens dagliga arbete innebär och själva testa de allra flesta av yrkets praktiska uppgifter. Åttaåriga Stina Bengtsson var inte helt säker på sin framtid inom yrket men hon var ändå nöjd med dagen.

– Det har varit en jättebra dag. Jag kanske inte vill bli brandman när jag blir stor men det var kul, säger Stina medan brandmännen hjälper henne av med den tunga rökdykarutrustningen.

Det var inte bara Stina som fick testa att klä sig som en brandman och de andra aktiviteterna. Ett tjugotal barn och föräldrar hade tillsammans med räddningstjänsten samlats utanför sjukhuset och humöret var, den kylslagna decemberdagen till trots, på topp. Barnen fick lära sig allt ifrån hur man släcker en brand med hjälp av filt till hur man sköter stegbilen – alla verkade vara glada och tyckte det var kul att räddningstjänsten var där.

De barn som inte kunde följa med ut var inte heller de något undantag. Efter att utomhusaktiviteterna var klara gick man upp på barnavdelningen där maskoten ”Flammy” delade ut julkappar bestående av gosedjur, plastbrandhjälmar och lite pyssel att sysselsätta sig med så här i jultid.

I går skrev SLA om Räddningstjänsten Östra Skaraborgs arbete för att informera allmänheten om brandsäkerhet. I går var det barnens tur att få träffa brandmännen, men den här gången låg fokuset framförallt på att de skulle ha roligt.

– Vi hoppas att vårt besök kan göra sjukhusvistelsen lite roligare för de barn som får behandling på sjukhuset för tillfället, säger Daniel Coen, chef för den förebyggande avdelningen på räddningstjänsten.

Barnen fick lära sig vad brandmannens dagliga arbete innebär och själva testa de allra flesta av yrkets praktiska uppgifter. Åttaåriga Stina Bengtsson var inte helt säker på sin framtid inom yrket men hon var ändå nöjd med dagen.

– Det har varit en jättebra dag. Jag kanske inte vill bli brandman när jag blir stor men det var kul, säger Stina medan brandmännen hjälper henne av med den tunga rökdykarutrustningen.

Det var inte bara Stina som fick testa att klä sig som en brandman och de andra aktiviteterna. Ett tjugotal barn och föräldrar hade tillsammans med räddningstjänsten samlats utanför sjukhuset och humöret var, den kylslagna decemberdagen till trots, på topp. Barnen fick lära sig allt ifrån hur man släcker en brand med hjälp av filt till hur man sköter stegbilen – alla verkade vara glada och tyckte det var kul att räddningstjänsten var där.

De barn som inte kunde följa med ut var inte heller de något undantag. Efter att utomhusaktiviteterna var klara gick man upp på barnavdelningen där maskoten ”Flammy” delade ut julkappar bestående av gosedjur, plastbrandhjälmar och lite pyssel att sysselsätta sig med så här i jultid.

  • Jimmy Andersson