30 nov 2013 15:27

23 jan 2015 15:35

Foto: Peter Asp

Julen kom till Skövde

Marknadsknallar, körmusik och tomteland. Årets julmarknad lockade en stor publik som tog del av julstämningen runtom i centrum.
– Vi vill locka fler besökare och öka handeln, vår förhoppning är att Skövde ska bli en riktig julstad i december, berättar Mats Olsson, vd Next Skövde.

Under helgen fylldes centrum av traditionell julmarknad. På Hertig Johans torg serverades fikabröd, godis och stekta äpplen. Ett välfyllt scenprogram med välkända julsånger ramade in evenemanget och skapade julstämning.

– Det är nu som jul i Skövde tar sin början. Vi marknadsför oss bredare och det händer mer saker. Det gynnar Skövdeborna och skaraborgarna, säger Mats Olsson. Hela torget fylldes av marknadsknallar som sålde bullar, kokad korv och egenproducerade hantverk. Vid ett av stånden stod Lukas Blom och Johan Bertilsson från Sventorps skola i varsin tomteluva. På bordet låg hembakt till försäljning.

– Vi säljer till en klassresa, det är vi själva som bakat. Det är kul. Julstämning och mycket folk, berättar de tillsammans. I Helensparken hade tomtebyn öppet. Sötåsens naturbruksgymnasium fanns på plats för att visa upp tomtens kaniner, getter och tackor. Familjen Lerjeus var på plats för att klappa djuren och leka i den tillfälliga pulkabacken.

– Det här var jättekul med tomte, snö och djur. Första gången man lockar barn, menade Lina Lerjeus.

Under helgen fylldes centrum av traditionell julmarknad. På Hertig Johans torg serverades fikabröd, godis och stekta äpplen. Ett välfyllt scenprogram med välkända julsånger ramade in evenemanget och skapade julstämning.

– Det är nu som jul i Skövde tar sin början. Vi marknadsför oss bredare och det händer mer saker. Det gynnar Skövdeborna och skaraborgarna, säger Mats Olsson. Hela torget fylldes av marknadsknallar som sålde bullar, kokad korv och egenproducerade hantverk. Vid ett av stånden stod Lukas Blom och Johan Bertilsson från Sventorps skola i varsin tomteluva. På bordet låg hembakt till försäljning.

– Vi säljer till en klassresa, det är vi själva som bakat. Det är kul. Julstämning och mycket folk, berättar de tillsammans. I Helensparken hade tomtebyn öppet. Sötåsens naturbruksgymnasium fanns på plats för att visa upp tomtens kaniner, getter och tackor. Familjen Lerjeus var på plats för att klappa djuren och leka i den tillfälliga pulkabacken.

– Det här var jättekul med tomte, snö och djur. Första gången man lockar barn, menade Lina Lerjeus.

  • Frans Nilsson