02 dec 2013 20:00

23 jan 2015 15:35

Glädjefyllt uppträdande av Dancekids

Små fötter rörde sig snabbt över scengolvet, det viftades med armar och skakades på huvuden. I lördags hade Dancekids bejublad show i Wennebergssalen.– Det handlar inte så mycket om själva dansen utan om glädjen, bara att ha roligt, berättar dansledarna Victoria Håkansson och Ellinore Sandgren.

I lördags hade Dancekids sin avslutningsshow i den fullsatta Wennebergssalen. Dansnumren framfördes med mycket rörelse och dans.

– De är indelade i olika grupper från 2–11 år. Det är anpassade rörelser, de minsta dansar med föräldrarna. De är jätteduktiga, säger Peter Lundell, ägare av Energi Hälsostudio som har konceptet Dancekids.

Lokalen var fullsatt av en förväntansfull publik och uppklädda barn som nervöst satt och väntade på sin tur. För att ta spänningen ur barnen startades programmet med ett nummer av dansledarna, sedan var det dags för två-årsgruppen att göra entré. Hög discomusik strömmade ur högtalarna och det blinkade av blått ljus. Alla var genast med på noterna. En del stod stilla på sin plats och hoppade i takt eller skakade på sitt huvud. Något av barnen gick längs fram på scenen och dansade med ivriga rörelser. Andra sprang åt motsatt håll. Publiken applåderade och skrattade med.

– De blir självständiga. Det är underbart, kolla vilka glada ungar, utbrister Åse Sköld Dal Cortivo som var där för att titta på sitt barnbarn.

I lördags hade Dancekids sin avslutningsshow i den fullsatta Wennebergssalen. Dansnumren framfördes med mycket rörelse och dans.

– De är indelade i olika grupper från 2–11 år. Det är anpassade rörelser, de minsta dansar med föräldrarna. De är jätteduktiga, säger Peter Lundell, ägare av Energi Hälsostudio som har konceptet Dancekids.

Lokalen var fullsatt av en förväntansfull publik och uppklädda barn som nervöst satt och väntade på sin tur. För att ta spänningen ur barnen startades programmet med ett nummer av dansledarna, sedan var det dags för två-årsgruppen att göra entré. Hög discomusik strömmade ur högtalarna och det blinkade av blått ljus. Alla var genast med på noterna. En del stod stilla på sin plats och hoppade i takt eller skakade på sitt huvud. Något av barnen gick längs fram på scenen och dansade med ivriga rörelser. Andra sprang åt motsatt håll. Publiken applåderade och skrattade med.

– De blir självständiga. Det är underbart, kolla vilka glada ungar, utbrister Åse Sköld Dal Cortivo som var där för att titta på sitt barnbarn.

  • Frans Nilsson