02 dec 2013 21:35

23 jan 2015 15:35

Han har bästa minnet i världen

Jonas von Essen gjorde det han bara drömt om att han skulle klara – på måndagskvällen vann han minnes-VM.
– Det är helt sjukt! Jag kan inte fatta det!

Efter två dagars tävlande i helgen ledde Jonas von Essen minnes-VM i London. På måndagen skulle allt avgöras med de tre återstående tävlingarna.

– Jag vann en av de två och presterade bra i de andra. Jag höll nerverna i styr i den sista grenen speedcards och ja, jag vann hela VM, säger, eller rättare sagt jublar, Jonas von Essen när SLA når honom på telefon sent på måndagskvällen. Tävlingarna hade blivit rejält försenade.

– Alltså, det är så nytt så det har inte sjunkit in än. Jag har sett upp till de som jag tävlat emot och trott att jag kanske en dag kan komma upp i samma klass, kanske vinna någon gren... Nu vann jag hela VM. Det känns så fantastiskt.

100 personer från 33 länder tävlade om världsmästartiteln, om att ha världens bästa minne. Och man möttes i tio olika grenar. Jonas hade inför tävlingen pluggat in binära tal, ansikten, kortlekar och historiska datum, med mera.

– Att jag skulle kunna vinna var verkligen ingenting jag räknat med. Vad det verkar har jag också satt rekord och fått den högsta totalpoängen hittills. Otroligt roligt!

Men segern satte han även ett annat rekord. Aldrig tidigare har någon som bara tränat i ett och ett halvt år kunnat vinna VM.

Vid 21.30 på måndagskvällen (svensk tid) väntade en prisceremoni och därefter hade Jonas annat att göra.

– Jag tror att jag ska vara med i ett BBC-program. Därefter ska jag försöka att vara med min familj som har varit med och stöttat mig – om jag hinner.

Efter två dagars tävlande i helgen ledde Jonas von Essen minnes-VM i London. På måndagen skulle allt avgöras med de tre återstående tävlingarna.

– Jag vann en av de två och presterade bra i de andra. Jag höll nerverna i styr i den sista grenen speedcards och ja, jag vann hela VM, säger, eller rättare sagt jublar, Jonas von Essen när SLA når honom på telefon sent på måndagskvällen. Tävlingarna hade blivit rejält försenade.

– Alltså, det är så nytt så det har inte sjunkit in än. Jag har sett upp till de som jag tävlat emot och trott att jag kanske en dag kan komma upp i samma klass, kanske vinna någon gren... Nu vann jag hela VM. Det känns så fantastiskt.

100 personer från 33 länder tävlade om världsmästartiteln, om att ha världens bästa minne. Och man möttes i tio olika grenar. Jonas hade inför tävlingen pluggat in binära tal, ansikten, kortlekar och historiska datum, med mera.

– Att jag skulle kunna vinna var verkligen ingenting jag räknat med. Vad det verkar har jag också satt rekord och fått den högsta totalpoängen hittills. Otroligt roligt!

Men segern satte han även ett annat rekord. Aldrig tidigare har någon som bara tränat i ett och ett halvt år kunnat vinna VM.

Vid 21.30 på måndagskvällen (svensk tid) väntade en prisceremoni och därefter hade Jonas annat att göra.

– Jag tror att jag ska vara med i ett BBC-program. Därefter ska jag försöka att vara med min familj som har varit med och stöttat mig – om jag hinner.