03 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:35

Peter Hanssons fyllda tomater

Julrecept

Endurostjärnan Peter Hansson delar med sig av ett utvalt julrecept

Detta är en mycket enkel förrätt att användas både till Julbordet och vid andra högtidliga tillfällen.

Mycket enkelt att tillrätta, tidsåtgång ca 20 min.

Ingredienser

4 stora bifftomater

1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)

1 dl majonnäs

1 dl ris

0,5 dl grädde

Salt och peppar

Så här gör du

1. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisk, majonnäs, grädde och det kokta riset till en röra. Salta och peppra.

2. Skär av en hatt på tomaterna och gröp ur tomaten ordentligt med en sked.

3. Fyll tomaterna med tonfiskröran. Servera eventuellt med rostade/grillade skivor vitt bröd.

God jul på er alla och låt maten smaka.

Detta är en mycket enkel förrätt att användas både till Julbordet och vid andra högtidliga tillfällen.

Mycket enkelt att tillrätta, tidsåtgång ca 20 min.

Ingredienser

4 stora bifftomater

1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)

1 dl majonnäs

1 dl ris

0,5 dl grädde

Salt och peppar

Så här gör du

1. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisk, majonnäs, grädde och det kokta riset till en röra. Salta och peppra.

2. Skär av en hatt på tomaterna och gröp ur tomaten ordentligt med en sked.

3. Fyll tomaterna med tonfiskröran. Servera eventuellt med rostade/grillade skivor vitt bröd.

God jul på er alla och låt maten smaka.

Peter Hansson om julmat

1. Vad betyder julbordet för dig?

– Julbord för mig är på julafton, inte uttjatat långt i förväg med jultallrikar eller i andra former, utan bara på julaftonen. Och sedan de rester som blir kvar att man kan spara och äta som en liten vick senare på kvällen.

2. Vad ser du hest INTE på julbordet?

– Det finns egentligen inga ramar för mig vad julbordet ska innehålla, utan man väljer det som man tycker om så som varma o kalla rätter. Men det man inte får glömma istället är risgrynsgröten.

3. Hur mycket är hemlagat på ditt julbord?

– Det hemmalagade är till ett ungefär hälften av allt som är på bordet.