05 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:35

Bjerkne gör Kerstins inlagda sill

Julrecept

Clas Bjerkne, styrelseordförande i Next skövde, delar i dagens julrecept med sig hur han tillagar julsillen.

Recept:

3 st. urvattnade sillfiléer, stora

1 st. rödlök

Lagen:

1 dl ättiksprit

2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Grovkross kryddpeppar

10 st. hela nejlikor

2 st. lagerblad

1 tsk Vitpeppar

Skär filéerna i bitar, varva i en kruka eller glasburk med rödlöksringar

Alla ingredienserna till lagen läggs i en kastrull, kokas upp och får sedan kallna innan det slås över sillen.

Låt stå i 1-2 dygn.

Recept:

3 st. urvattnade sillfiléer, stora

1 st. rödlök

Lagen:

1 dl ättiksprit

2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Grovkross kryddpeppar

10 st. hela nejlikor

2 st. lagerblad

1 tsk Vitpeppar

Skär filéerna i bitar, varva i en kruka eller glasburk med rödlöksringar

Alla ingredienserna till lagen läggs i en kastrull, kokas upp och får sedan kallna innan det slås över sillen.

Låt stå i 1-2 dygn.

Clas Bjerkne om julmat

Vad betyder julbordet för dig?

– Julbordet står för en härlig familjegemenskap. Julbordet intas tillsammans i en gemytlig miljö med mycket glädje, lugn och ro.

– Jätteviktigt - tradition, gott och kul

Vad ser du hest INTE på julbordet?

– Vårt julbord innehåller bara det vi verkligen tycker om. De jag inte vill se är överflöd av mat. Det skall vara väl utvalda rätter och i lagom mängd.

Hur mycket är hemlagat på ditt julbord?

Vi försöker göra det mesta själva. Vi har förmånen att ha goda kontakter som genom året kunnat ge oss fantastiska recept.