05 dec 2013 06:05

23 jan 2015 15:35

Polisen: "Fokus på att det upphör"

Nu ska polisen försöka sätta stopp för de svåra trakasserierna mot 84-åriga Patricia Karlsson.
– Vi kände inte till detta sedan tidigare, men nu lägger vi fokus på att det upphör, säger Morgan Tärning, polisen östra Skaraborg.

I SLA beskrev 84-åriga Patricia Karlsson i Väring på onsdagen hur hon de senaste nio åren utsatts för trakasserier av barn och ungdomar. Redan 2006 uppmärksammade tidningen Patricia Karlssons situation – efter den artikeln blev allt bättre i några veckor. Men tyvärr var snart de vanliga trakasserierna i gång igen.

Under alla dessa år har hon ibland ringt till polisen – utan att få någon hjälp.

Polispatrull till Väring

Men efter att SLA uppmärksammat polisen på Patricias svåra situation har de nu upprättat anmälningar om försök till misshandel och ofredande, gällande händelser för några dagar sedan.

– Jag skickade ut en polispatrull till Patricia i tisdags och nu ska de här gärningarna utredas, säger Morgan Tärning, tillförordnad biträdande enhetschef, polisen östra Skaraborg.

Enligt Tärning finns inga tidigare anmälningar eller noteringar om vad som drabbat Patricia.

– Ingen har känt till det här inom polisen och det är svårt för oss att agera i något vi inte känt till. Men i stället för att fundera på det fokuserar vi på att få trakasserierna att upphöra. Så här ska Patricia inte behöva ha det.

”Prata med ungdomarna”

Enligt Patricia är det barn och ungdomar som ligger bakom händelserna – ägg har kastats mot hennes hus, fotbollar har skjutits in genom hennes fönster, saker i hennes trädgård har utsatts för skadegörelse, epatraktorer har körts runt på hennes gräsmatta – och i dagarna hade en tvättlina spänts upp vid trappan. Men hunden varnade henne för linan och därmed klarade Patricia sig från att falla.

– Nu när detta har fått stor uppmärksamhet måste också Väringsborna ha blivit väl medvetna om vad som hänt Patricia. Jag hoppas nu att de talar med barnen och ungdomarna om att det här absolut inte får fortsätta.

Och skulle det ändå fortgå har polisen fler åtgärder att ta till.

– Vi kan då låta vår ungdomsgrupp titta på andra insatser, kanske kan det bli aktuellt med samarbete med skola och liknande.

I SLA beskrev 84-åriga Patricia Karlsson i Väring på onsdagen hur hon de senaste nio åren utsatts för trakasserier av barn och ungdomar. Redan 2006 uppmärksammade tidningen Patricia Karlssons situation – efter den artikeln blev allt bättre i några veckor. Men tyvärr var snart de vanliga trakasserierna i gång igen.

Under alla dessa år har hon ibland ringt till polisen – utan att få någon hjälp.

Polispatrull till Väring

Men efter att SLA uppmärksammat polisen på Patricias svåra situation har de nu upprättat anmälningar om försök till misshandel och ofredande, gällande händelser för några dagar sedan.

– Jag skickade ut en polispatrull till Patricia i tisdags och nu ska de här gärningarna utredas, säger Morgan Tärning, tillförordnad biträdande enhetschef, polisen östra Skaraborg.

Enligt Tärning finns inga tidigare anmälningar eller noteringar om vad som drabbat Patricia.

– Ingen har känt till det här inom polisen och det är svårt för oss att agera i något vi inte känt till. Men i stället för att fundera på det fokuserar vi på att få trakasserierna att upphöra. Så här ska Patricia inte behöva ha det.

”Prata med ungdomarna”

Enligt Patricia är det barn och ungdomar som ligger bakom händelserna – ägg har kastats mot hennes hus, fotbollar har skjutits in genom hennes fönster, saker i hennes trädgård har utsatts för skadegörelse, epatraktorer har körts runt på hennes gräsmatta – och i dagarna hade en tvättlina spänts upp vid trappan. Men hunden varnade henne för linan och därmed klarade Patricia sig från att falla.

– Nu när detta har fått stor uppmärksamhet måste också Väringsborna ha blivit väl medvetna om vad som hänt Patricia. Jag hoppas nu att de talar med barnen och ungdomarna om att det här absolut inte får fortsätta.

Och skulle det ändå fortgå har polisen fler åtgärder att ta till.

– Vi kan då låta vår ungdomsgrupp titta på andra insatser, kanske kan det bli aktuellt med samarbete med skola och liknande.