06 dec 2013 19:15

23 jan 2015 15:36

Elever bakar bröd för tyfonens offer

Lärare och elever på Kavelbrogymnasiet frågade sig vad de kunde göra för att hjälpa de tyfondrabbade på Filippinerna. Svaret blev att baka och sälja persiskt bröd.

Efter katastrofen på Filippinerna samlade man alla elever för att prata om tragedin. Man frågade sig vad man kunde göra för att hjälpa. Första steget var insamlingar på skolans Öppet hus i november. Men man ville mer. Därför tog eleverna på Hälsa, vård och omsorgsprogrammet i går ännu ett steg. De bakade barbari, ett persiskt bröd som de sedan sålde på stan. Alla pengar går till hjälparbetet på Filippinerna.

– Vi hoppas att något annorlunda som barbari ska locka fler människor. De allra flesta har provat lussekatter men det är inte alla som har smakat persiskt bröd, säger Fatima Dash, lärare och en av initiativtagarna.

Efter katastrofen på Filippinerna samlade man alla elever för att prata om tragedin. Man frågade sig vad man kunde göra för att hjälpa. Första steget var insamlingar på skolans Öppet hus i november. Men man ville mer. Därför tog eleverna på Hälsa, vård och omsorgsprogrammet i går ännu ett steg. De bakade barbari, ett persiskt bröd som de sedan sålde på stan. Alla pengar går till hjälparbetet på Filippinerna.

– Vi hoppas att något annorlunda som barbari ska locka fler människor. De allra flesta har provat lussekatter men det är inte alla som har smakat persiskt bröd, säger Fatima Dash, lärare och en av initiativtagarna.

  • Jimmy Andersson