07 dec 2013 15:07

23 jan 2015 15:36

Skoj på allvar med Babben Larsson

Stadsteatern: Självinsikt, humor och eftertänksamhet

Självinsikt, humor och eftertänksamhet präglade lördagens föreställning på Skövde stadsteater. Med sång och skratt delade Babben med sig av sitt liv under de senaste fem åren. Två timmars skoj på allvar.

Med öppenhet och en närvarande medmänsklighet genomförde Babben Larsson en show byggd på egna erfarenheter de senaste fem åren.

– Det är en skildring från mitt i livet som vänder sig till alla. Hon pratar om sin skilsmässa ur hennes perspektiv. Jag vet att publiken bär med sig en stark berättelse blandat med mycket humor. Sen är hon en grymt duktig sångerska som skrivit låtarna själv, berättar turnéledare Alexander Ellingsen.

Babben hälsar publiken välkommen med musik och sitt tremannaband som hon arbetar tätt med under hela framförandet. Hon börjar genast reflektera tillbaks över sitt liv de senaste fem åren.

– Jag var gift. Vi hade hus, trädgård och pool. Varje jul åkte vi till Teneriffa och varje sommar till Gotland. Vad hände, ställer hon sig undrande. Hon skämtar friskt om vardagsbråk och alla åhörare skrattar igenkännande.

– Jag och min man hade riktiga konflikter. Skall spetsen på gaffeln vara nere eller uppe i besticklådan? Sketcherna blandades med sånger som band ihop föreställningen. Den skämtsamma stämningen byttes ut mot eftertänksamhet i låtarna. Efteråt strömmade åskådarna ut från teatern med leenden på läpparna.

– Hon pratar om allmänmänskliga saker och gör sig inte rolig på andras bekostnad, hon bjuder på sig själv, säger Ann- Sofie och Michael Bolinder.

Med öppenhet och en närvarande medmänsklighet genomförde Babben Larsson en show byggd på egna erfarenheter de senaste fem åren.

– Det är en skildring från mitt i livet som vänder sig till alla. Hon pratar om sin skilsmässa ur hennes perspektiv. Jag vet att publiken bär med sig en stark berättelse blandat med mycket humor. Sen är hon en grymt duktig sångerska som skrivit låtarna själv, berättar turnéledare Alexander Ellingsen.

Babben hälsar publiken välkommen med musik och sitt tremannaband som hon arbetar tätt med under hela framförandet. Hon börjar genast reflektera tillbaks över sitt liv de senaste fem åren.

– Jag var gift. Vi hade hus, trädgård och pool. Varje jul åkte vi till Teneriffa och varje sommar till Gotland. Vad hände, ställer hon sig undrande. Hon skämtar friskt om vardagsbråk och alla åhörare skrattar igenkännande.

– Jag och min man hade riktiga konflikter. Skall spetsen på gaffeln vara nere eller uppe i besticklådan? Sketcherna blandades med sånger som band ihop föreställningen. Den skämtsamma stämningen byttes ut mot eftertänksamhet i låtarna. Efteråt strömmade åskådarna ut från teatern med leenden på läpparna.

– Hon pratar om allmänmänskliga saker och gör sig inte rolig på andras bekostnad, hon bjuder på sig själv, säger Ann- Sofie och Michael Bolinder.

  • Frans Nilsson