09 dec 2013 10:55

23 jan 2015 15:36

En fastklämd efter olycka i Mörkekorset

En person skadades och klämdes fast i olyckan som inträffade i Mörkekorset i Skövde strax efter tio på måndagens förmiddag.

Det rådde svår halka vid olyckstillfället, snömodd på isig vägbana, och föraren av sopbilen bromsade i god tid men gled in i en lastbil som stod och väntade på att trafiken skulle släppas på österut på Hjovägen. Där under viadukten hade en bärgare precis avslutat sitt arbete efter en annan smärre incident.

Efter att sopbilen kört på lastbilen körde den in i en stolpe och passageraren klämdes fast. Räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut den skadade.

Föraren fick lättare skador på handen. Passageraren var en man i 45-årsåldern, och han kunde tas ut ur bilen för 10.40-tiden. Han fördes med ambulans till Kärnsjukhuset med lindriga skador och behövde inte stanna kvar på sjukhuset.

Det rådde svår halka vid olyckstillfället, snömodd på isig vägbana, och föraren av sopbilen bromsade i god tid men gled in i en lastbil som stod och väntade på att trafiken skulle släppas på österut på Hjovägen. Där under viadukten hade en bärgare precis avslutat sitt arbete efter en annan smärre incident.

Efter att sopbilen kört på lastbilen körde den in i en stolpe och passageraren klämdes fast. Räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut den skadade.

Föraren fick lättare skador på handen. Passageraren var en man i 45-årsåldern, och han kunde tas ut ur bilen för 10.40-tiden. Han fördes med ambulans till Kärnsjukhuset med lindriga skador och behövde inte stanna kvar på sjukhuset.

  • Kerstin Uppström