10 dec 2013 20:02

23 jan 2015 15:36

Dom kallar oss Bob hund

Efter att ha provspelat och lånat instrument i ett par replokaler i Skövde så ställde sig rockbandet Bob hund på stadsteaterns scen under tisdagen.

En ny säsong av SVT-serien Dom kallar oss artister håller på att spelas in. Ett av programmen handlar om det ikoniska och legendariska rockbandet Bob hund, och det har under två dagar spelats in i Skövde.

– Under måndagen åkte vi runt till olika replokaler och testade instrument som vi sedan tog med till Kulturhuset, berättar Cissi Hagberg, som varit involverad i inspelningen i Skövde.

Musiker från de lokala banden Browsing collection, Pretty princess, Min mammas klimax och Red capital lånade ut sina instrument – medlemmarna i Bob hund auktionerade ut sina egna instrument tidigare i somras – och fick bjuda med sig vänner till tisdagens inspelning bakom stadsteaterns scen.

De lokala musikerna förstärkte också Bob hund med blåssektion och kör under inspelningen av låten Billiga lösningar till varje pris. Efter ett par tagningar filmades också en minikonsert där publiken, ett 60-tal personer, fick höra fem låtar.

Att Bob hund hamnade i Skövde beror på tidigare kontakter mellan bandet och bland andra Ronnie Hasslequist, förklarar Rickard Andersson, som är chef för arrangemangsenheten vid Kulturhuset.

– Det är Bob hund och ungdomarna som har gjort allt, och förhoppningen är att det här bara är en del av ett större samarbete med Bob hund, säger Rickard Andersson.

En ny säsong av SVT-serien Dom kallar oss artister håller på att spelas in. Ett av programmen handlar om det ikoniska och legendariska rockbandet Bob hund, och det har under två dagar spelats in i Skövde.

– Under måndagen åkte vi runt till olika replokaler och testade instrument som vi sedan tog med till Kulturhuset, berättar Cissi Hagberg, som varit involverad i inspelningen i Skövde.

Musiker från de lokala banden Browsing collection, Pretty princess, Min mammas klimax och Red capital lånade ut sina instrument – medlemmarna i Bob hund auktionerade ut sina egna instrument tidigare i somras – och fick bjuda med sig vänner till tisdagens inspelning bakom stadsteaterns scen.

De lokala musikerna förstärkte också Bob hund med blåssektion och kör under inspelningen av låten Billiga lösningar till varje pris. Efter ett par tagningar filmades också en minikonsert där publiken, ett 60-tal personer, fick höra fem låtar.

Att Bob hund hamnade i Skövde beror på tidigare kontakter mellan bandet och bland andra Ronnie Hasslequist, förklarar Rickard Andersson, som är chef för arrangemangsenheten vid Kulturhuset.

– Det är Bob hund och ungdomarna som har gjort allt, och förhoppningen är att det här bara är en del av ett större samarbete med Bob hund, säger Rickard Andersson.

  • Carl Johan Hjerpe