10 dec 2013 13:28

23 jan 2015 15:36

Skövdeprofiler fixar recept till julbordet

Vad har Anders Flanking, Thomas G:son och Kristina Appelqvist gemensamt? Jo de, och 20-talet andra, har gjort recept till maten som serveras på Skövdejulbordet.

– Ett nytt roligt projekt ihop med Scandic Billingen inom ramen för Jul i Skövde.

Så beskriver Mats Olsson, vd Next Skövde, det som kallas Skövdejulbordet och som han hoppas ska bli en tradition.

– Det handlar om att marknadsföra Skövde, göra en snackis av det och lyfta Skövdes profiler, säger projektledaren Gunilla Knutsson.

Likt en julkalender har 24 luckor så har också 24 personer fått bidra med sina recept.

– Vi har försökt hitta personer i olika åldrar och yrkesroller. Alla var väldigt positiva att vara med.

De har fått ganska fria tyglar även om Gunilla Knutsson fått styra lite för att få ett varierat julbord när alltför många velat lämna recept på grönkål och gröt. Köksmästaren Stefan Dahlén och hans personal lagar maten och kommer att komplettera med rätter för att få ett traditionellt och dignande julbord.

– Vi har bjudit in alla receptmakarna till julbordet, men alla kan inte komma. De som är där får tala för sin rätt, en del har en historia kring sitt recept, andra har en känsla av att det bara är gott.

Julbordet hålls den 21 december i festvåningen på hotellet med glögg, underhållning, tomte och gran. De hundra biljetterna släpptes under tisdagen och säljs på Turistbyrån.

– Det är först till kvarn. Det här är ett unikt julbord som serveras en gång, säger Mats Olsson.

Recepten publiceras dagligen på sla.se.

– Ett nytt roligt projekt ihop med Scandic Billingen inom ramen för Jul i Skövde.

Så beskriver Mats Olsson, vd Next Skövde, det som kallas Skövdejulbordet och som han hoppas ska bli en tradition.

– Det handlar om att marknadsföra Skövde, göra en snackis av det och lyfta Skövdes profiler, säger projektledaren Gunilla Knutsson.

Likt en julkalender har 24 luckor så har också 24 personer fått bidra med sina recept.

– Vi har försökt hitta personer i olika åldrar och yrkesroller. Alla var väldigt positiva att vara med.

De har fått ganska fria tyglar även om Gunilla Knutsson fått styra lite för att få ett varierat julbord när alltför många velat lämna recept på grönkål och gröt. Köksmästaren Stefan Dahlén och hans personal lagar maten och kommer att komplettera med rätter för att få ett traditionellt och dignande julbord.

– Vi har bjudit in alla receptmakarna till julbordet, men alla kan inte komma. De som är där får tala för sin rätt, en del har en historia kring sitt recept, andra har en känsla av att det bara är gott.

Julbordet hålls den 21 december i festvåningen på hotellet med glögg, underhållning, tomte och gran. De hundra biljetterna släpptes under tisdagen och säljs på Turistbyrån.

– Det är först till kvarn. Det här är ett unikt julbord som serveras en gång, säger Mats Olsson.

Recepten publiceras dagligen på sla.se.

Receptmakarna till julbordet

Anders Flanking, Helena Jansson, Peter Hansson, Kristina Appelqvist, Claes Bjerkne, Margareta Lilja, Max Friberg, Johanna Toftby, Fredrik Belfrage, Lars Appelqvist, Slejman Karadag, Flemming Mouritsen, Isak Wiig, Niclas Lindstrand, Marie Ekman, Leif Walterum, Katarina Jonsson, Sigbritt Karlsson, Thomas G:son, Ola-Conny Wallgren, Gunnar Blombäck, Lotta Bromé, Jessica Andersson, Crister Fritzson samt Stefan Dahlén.