12 dec 2013 20:45

23 jan 2015 15:36

Real skönsång i vintermörkret

The Real group - sångkvartetten med sin stämningsfulla a capellasång, framträdde på torsdagskvällen på stadsteatern för nära fullsatt salong.

The real group har underhållit publiken, både i Sverige och i stora delar av världen, med sin instrumentlösa a capella-sång i 26 år. Efter turné i Japan och en liveskiva inspelad där, är de åter på den Skandinaviska julkonsert-scenen.

På torsdagskvällen var det Skövde stadsteater som fick besök, och inför en nära nog fullsatt salong framträdde vokalisterna Emma Nilsdotter, Katarina Henryson, Anders Edenroth, Anders Jalkéus samt nye medlemmen Morten Vinther.

Klassikern Sleigh bells framfördes stämningsfullt med deras röster som enda instrument. Gruppen rör sig vant mellan jazz, pop och körmusik. Under mellansnacket inför låten "Flingorna faller" får publiken berätta om sina julönskningar - eller vad man inte vill ska hända under julhelgen.

- Vad är det värsta som kan hända. - Att mormor blir full eller..? frågar de publiken.

-Att gröten bränner vid, ropar någon.

Vad är fint i granen blir nästa fråga. Högklackade skor svarar en kvinna då. Svaret från en dam i publiken på frågan vad man absolut inte vill ha i julpaketet - en dammsugare, drar ner skrattsalvor. Från svaren bildar The real group en fenomenal julsång, det blev maxade applåder från salongen.

The real group har underhållit publiken, både i Sverige och i stora delar av världen, med sin instrumentlösa a capella-sång i 26 år. Efter turné i Japan och en liveskiva inspelad där, är de åter på den Skandinaviska julkonsert-scenen.

På torsdagskvällen var det Skövde stadsteater som fick besök, och inför en nära nog fullsatt salong framträdde vokalisterna Emma Nilsdotter, Katarina Henryson, Anders Edenroth, Anders Jalkéus samt nye medlemmen Morten Vinther.

Klassikern Sleigh bells framfördes stämningsfullt med deras röster som enda instrument. Gruppen rör sig vant mellan jazz, pop och körmusik. Under mellansnacket inför låten "Flingorna faller" får publiken berätta om sina julönskningar - eller vad man inte vill ska hända under julhelgen.

- Vad är det värsta som kan hända. - Att mormor blir full eller..? frågar de publiken.

-Att gröten bränner vid, ropar någon.

Vad är fint i granen blir nästa fråga. Högklackade skor svarar en kvinna då. Svaret från en dam i publiken på frågan vad man absolut inte vill ha i julpaketet - en dammsugare, drar ner skrattsalvor. Från svaren bildar The real group en fenomenal julsång, det blev maxade applåder från salongen.

  • Roland Svensson