13 dec 2013 13:34

23 jan 2015 15:36

Julklappsutdelning i Pingstkyrkan

De som har lite svårt att få julhelgen att gå ihop ekonomiskt kunde på torsdagen komma till Pingstkyrkan. Där delade kyrkan ut julklappar som de tidigare hade samlat in av generösa Skövdebor.

Under insamlingsdagarna första och andra advent har över hundra personer kommit och lämnat leksaker, kläder och annat de inte längre behöver. I stället för att saker hamnar i ett förråd eller klädkammare och inte används kan de genom projektet bidra till en lättare jul för de familjer i Skövde som har de svårt att få ekonomin att gå ihop under julhelgen.

– Det här är ett bevis för att människor vill hjälpa till och egentligen bara väntar på ett sätt som känns bra. Alla kan bidra på något sätt, vissa skänker en vinterjacka de inte längre behöver medan andra kommer hit med en hel släpvagn full med saker, säger Simon Holst, assisterande pastor.

Det var lång kö för kyrkans besökare att få komma in och välja gåvor bland de uppställda borden. Tidigare år har runt 60 familjer kommit till kyrkans lokaler under dagen och de är över hundra barn som har kunnat få en extra julklapp tack vare insamlingen. Pingstkyrkan har jobbat hårt för att nå ut med information om projektet till grupper i samhället som ibland kan vara svåra att nå.

– Vi har många invandrare som går på gudstjänst här i kyrkan. Till dem har vi sagt att ifall de har folk i sin närhet som de vet har det svårt ska de försöka få dem att komma hit i dag. Det är inte bara julklapparna som är viktiga, vi har även dukat med kaffe och kakor så de som kommer kan sätta sig ner och ta det lugnt en stund. Det viktigaste är att känna att det finns folk som bryr sig, säger Simon Holst.

Om några av de insamlade föremålen blir över kommer dessa att skickas till Estland.

Under insamlingsdagarna första och andra advent har över hundra personer kommit och lämnat leksaker, kläder och annat de inte längre behöver. I stället för att saker hamnar i ett förråd eller klädkammare och inte används kan de genom projektet bidra till en lättare jul för de familjer i Skövde som har de svårt att få ekonomin att gå ihop under julhelgen.

– Det här är ett bevis för att människor vill hjälpa till och egentligen bara väntar på ett sätt som känns bra. Alla kan bidra på något sätt, vissa skänker en vinterjacka de inte längre behöver medan andra kommer hit med en hel släpvagn full med saker, säger Simon Holst, assisterande pastor.

Det var lång kö för kyrkans besökare att få komma in och välja gåvor bland de uppställda borden. Tidigare år har runt 60 familjer kommit till kyrkans lokaler under dagen och de är över hundra barn som har kunnat få en extra julklapp tack vare insamlingen. Pingstkyrkan har jobbat hårt för att nå ut med information om projektet till grupper i samhället som ibland kan vara svåra att nå.

– Vi har många invandrare som går på gudstjänst här i kyrkan. Till dem har vi sagt att ifall de har folk i sin närhet som de vet har det svårt ska de försöka få dem att komma hit i dag. Det är inte bara julklapparna som är viktiga, vi har även dukat med kaffe och kakor så de som kommer kan sätta sig ner och ta det lugnt en stund. Det viktigaste är att känna att det finns folk som bryr sig, säger Simon Holst.

Om några av de insamlade föremålen blir över kommer dessa att skickas till Estland.

  • Jimmy Andersson