13 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:36

Rektorns julgröt

Här kommer ett härligt grötrecept från Sigbritt Karlsson, rektor på Högskolan i Skövde.

Recept (4 portioner):

2 dl rundkornigt ris

½ tsk salt

1 bit kanelstång

2 dl vatten

1 msk smör

8 dl röd mjölk

Gör så här

1. Koka upp ris, salt, smör och vatten, sänk värmen. Värm upp mjölken och håll den varm.

2. Koka riset sakta under lock och spä med mjölk undan för undan, lägg i kanelstången, rör om så att riset inte bränner fast i bottnen. Räkna med ca 50 minuters total koktid.

3. Servera med kall röd mjölk, kanel och socker.

Recept (4 portioner):

2 dl rundkornigt ris

½ tsk salt

1 bit kanelstång

2 dl vatten

1 msk smör

8 dl röd mjölk

Gör så här

1. Koka upp ris, salt, smör och vatten, sänk värmen. Värm upp mjölken och håll den varm.

2. Koka riset sakta under lock och spä med mjölk undan för undan, lägg i kanelstången, rör om så att riset inte bränner fast i bottnen. Räkna med ca 50 minuters total koktid.

3. Servera med kall röd mjölk, kanel och socker.

Sigbritt om julmaten

Vad betyder julbordet för dig?

– Möjlighet att samla familjen

Vad ser du helst INTE på julbordet

– Räkor

Hur mycket av ditt/ert julbord är hemlagat?

– Det mesta är hemlagat