13 dec 2013 21:23

23 jan 2015 15:36

Zarakören spred jul omkring sig

Trots att snön har lämnat Skövde till förmån för barmark fick publiken av Zarakörens konsert en rejäl dos julstämning under fredagskvällen. För sjuttonde året i rad genomfördes julkonserten i Immanuelskyrkan.

Att gå på julkonsert med Zarakören har blivit en tradition för många Skövdebor. Av årets upplaga, som fått namnet Vinterhamn efter Helen Sjöholms jullåt, gör man i år fyra konserter. En och en halv vecka innan första konserten var samtliga biljetter slutsålda.

– Det här är verkligen en upplevelse varje gång, det är så trevlig stämning, konstaterar körmedlemmen och sekreteraren Eva Järlström, strax innan konserten.

Brett spektrum

Elisabeth Lehnberg var en av kvällens många besökare och hon såg julkonserten för andra året i rad.

– Zarakören är verkligen jättetrevliga att lyssna på. Jag sjunger själv i kör så det är också kul att få lyssna på andra som sjunger, förklarar hon.

När lokalen var fylld till bredden stämde den stora kören upp och bjöd på ett brett spektrum av låtar. Publiken fick ta del av alltifrån modernare popvarianter såsom Danny Saucedos låt Amazing till traditionella svenska julhymner som Det strålar en stjärna, som dessutom genomfördes i jazztappning.

Insamling till jul

När kören sedan framförde Jungfru kär utmanades publiken att sjunga med. Åhörarna replikerad snabbt och snart enades hela Immanuelskyrkan i en gemensam stor kör. I samband med konserten genomförs även en insamling i samarbete med Frälsningsarmén som var på plats med sina bössor.

– Med den här insamlingen når vi sammanlagt över 600 individer i Skövde som får lite extra hjälp till julen. Förra året samlade vi in över 300 000 kronor. Sådana stunder är man stolt över att vara Skövdebo, berättar Michael Lehnberg från Frälsningsarmén.

Under lördagen genomförs ytterligare tre julkonserter med Zarakören.

Att gå på julkonsert med Zarakören har blivit en tradition för många Skövdebor. Av årets upplaga, som fått namnet Vinterhamn efter Helen Sjöholms jullåt, gör man i år fyra konserter. En och en halv vecka innan första konserten var samtliga biljetter slutsålda.

– Det här är verkligen en upplevelse varje gång, det är så trevlig stämning, konstaterar körmedlemmen och sekreteraren Eva Järlström, strax innan konserten.

Brett spektrum

Elisabeth Lehnberg var en av kvällens många besökare och hon såg julkonserten för andra året i rad.

– Zarakören är verkligen jättetrevliga att lyssna på. Jag sjunger själv i kör så det är också kul att få lyssna på andra som sjunger, förklarar hon.

När lokalen var fylld till bredden stämde den stora kören upp och bjöd på ett brett spektrum av låtar. Publiken fick ta del av alltifrån modernare popvarianter såsom Danny Saucedos låt Amazing till traditionella svenska julhymner som Det strålar en stjärna, som dessutom genomfördes i jazztappning.

Insamling till jul

När kören sedan framförde Jungfru kär utmanades publiken att sjunga med. Åhörarna replikerad snabbt och snart enades hela Immanuelskyrkan i en gemensam stor kör. I samband med konserten genomförs även en insamling i samarbete med Frälsningsarmén som var på plats med sina bössor.

– Med den här insamlingen når vi sammanlagt över 600 individer i Skövde som får lite extra hjälp till julen. Förra året samlade vi in över 300 000 kronor. Sådana stunder är man stolt över att vara Skövdebo, berättar Michael Lehnberg från Frälsningsarmén.

Under lördagen genomförs ytterligare tre julkonserter med Zarakören.

  • Peter Asp