14 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:36

Walterums gubbröra

Julrecept

Kommunalrådet Leif Walterum gillar att ha allting hemlagat på sitt julbord. I dag delar han med sig av sitt favoritrecept på gubbröra.

Recept: Gubbröra - cirka 6 personer

· 2 hårdkokta ägg

· 3 Matjessillfiléer

· 1 rödlök

· 1 msk kapris

· Färsk dill och gräslök

· Majonäs ¾ dl

· 3 msk creme fraische (normal)

· Salt och peppar efter smak

· Pressa över lite färskpressad citron

· Garnera med dillkvistar

Skär matjesfiléerna i tärningar, finhacka rödlöken, hacka äggen. finhacka kapris, dill och gräslök. Blanda allt med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Pressa över lite färsk citron, garnera med dillkvistar.

Recept: Gubbröra - cirka 6 personer

· 2 hårdkokta ägg

· 3 Matjessillfiléer

· 1 rödlök

· 1 msk kapris

· Färsk dill och gräslök

· Majonäs ¾ dl

· 3 msk creme fraische (normal)

· Salt och peppar efter smak

· Pressa över lite färskpressad citron

· Garnera med dillkvistar

Skär matjesfiléerna i tärningar, finhacka rödlöken, hacka äggen. finhacka kapris, dill och gräslök. Blanda allt med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Pressa över lite färsk citron, garnera med dillkvistar.

Vad betyder julbordet för dig?

– Julbordet är gemenskap, familj, tradition och fest. Som född och uppvuxen på gård var slakten och beredningen av julmaten en viktig del under hela december, något som engagerade hela familjen.

Vad ser du helst INTE på julbordet?

– Pressylta och tunga

Hur mycket på ditt/ert julbord är hemlagat?

– Allt!