15 dec 2013 20:35

23 jan 2015 15:36

Jul med Jessica, Sonja och Magnus

Tre sångare och flera hundra åhörare tog arenan i besittning under söndagen. Christmas night är det färskaste tillskottet i den svenska julshowsfloran. Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Sonja Aldén stod på scen och spred julstämning i Arena Skövde.

Taktfasta bjällror ljuder från bakom scenen samtidigt som ljuset släcks i arenan. Plötsligt försvinner avbryts det av trestämmig a capella signerad Christmas nights tre huvudpersoner: Sonja Aldén, Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Låten de framför är I’ll be home for Christmas.

Magnus Carlsson älskar julen i allmänhet och julshower i synnerhet. Sångaren har varit med i flera landsomfattande julturnéer och är med Jessica Anderssons egna ord en riktig julräv. För Jessica däremot innebär Christmas night däremot debut i de stora julshowssammanhangen.

– Det är första gången jag är med i en så här stor julturné. Vi har jätteroligt hela tiden, men det känns extra speciellt att komma hem till Skövde, berättade hon.

Sonja Aldén är precis som Magnus Carlsson en erfaren julshowartist. Duon har medverkat på flera julskivor tillsammans och Sonja har dessutom skrivit texten till Spår i snön, en låt som Magnus sjungit in.

Intimt

Trots att arenan är fullsatt har Christmas night ambitioner om att skapa en intim atmosfär i salongen. Med en grund scen och litet avstånd mellan stolsrader och scenkant kommer ensemblen och publiken varandra nära.

I och med söndagens konsert i Skövde har den kringresande sångartrion nått den avslutande tredjedelen av årets turné. Nu väntar ett tiotal konserter i södra delen av landet och turnén avslutas i Borås den 22 december. Konserten i Skövde spelades också in och kommer att sändas i radio under julhelgen.

Taktfasta bjällror ljuder från bakom scenen samtidigt som ljuset släcks i arenan. Plötsligt försvinner avbryts det av trestämmig a capella signerad Christmas nights tre huvudpersoner: Sonja Aldén, Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Låten de framför är I’ll be home for Christmas.

Magnus Carlsson älskar julen i allmänhet och julshower i synnerhet. Sångaren har varit med i flera landsomfattande julturnéer och är med Jessica Anderssons egna ord en riktig julräv. För Jessica däremot innebär Christmas night däremot debut i de stora julshowssammanhangen.

– Det är första gången jag är med i en så här stor julturné. Vi har jätteroligt hela tiden, men det känns extra speciellt att komma hem till Skövde, berättade hon.

Sonja Aldén är precis som Magnus Carlsson en erfaren julshowartist. Duon har medverkat på flera julskivor tillsammans och Sonja har dessutom skrivit texten till Spår i snön, en låt som Magnus sjungit in.

Intimt

Trots att arenan är fullsatt har Christmas night ambitioner om att skapa en intim atmosfär i salongen. Med en grund scen och litet avstånd mellan stolsrader och scenkant kommer ensemblen och publiken varandra nära.

I och med söndagens konsert i Skövde har den kringresande sångartrion nått den avslutande tredjedelen av årets turné. Nu väntar ett tiotal konserter i södra delen av landet och turnén avslutas i Borås den 22 december. Konserten i Skövde spelades också in och kommer att sändas i radio under julhelgen.

  • Axel Norén