18 dec 2013 09:05

23 jan 2015 15:36

Jessicas senapssill

Julrecept

Julbordet betyder mycket för artisten Jessica Andersson. Idag delar hon med sig av sitt favoritrecept på senapssill.

Recept:

200 gr. Inlagd sill

3 msk. Grovkornig senap (gärna skånsk)

½ msk. Fänkålsfrö

1 msk. Gräslök, finskuren

Gör så här:

Blanda alla goda ingredienser till en smet, ställ den i en försluten glasburk och låt den stå i minst ett dygn. Ta fram den på iulafton och njut !!

Recept:

200 gr. Inlagd sill

3 msk. Grovkornig senap (gärna skånsk)

½ msk. Fänkålsfrö

1 msk. Gräslök, finskuren

Gör så här:

Blanda alla goda ingredienser till en smet, ställ den i en försluten glasburk och låt den stå i minst ett dygn. Ta fram den på iulafton och njut !!

Vad betyder julbordet för dig?

– Julbordet betyder riktigt mycket för mig. Det står för tradition och gemenskap.

Vad ser du Helst INTE på julbordet?

– Brysselkål ! Men skall försöka att ha med brysselkål på julbordet i år trots allt. Jag hörde nämligen att man inte skall koka kålen för länge då kan den smaka lite konstigt. Så i år får det bli lättkokt brysselkål, då kanske den smakar bättre.

Hur mycket av ditt/ert julbord är hemlagat?

– Vanligtvis så gör jag mycket av julmaten själv. I år jobbar jag fram till den 22 december och har bara en dag att förbereda allt på så jag får förlita mig på min pojkvän. I år blir det ovanligt mycket färdiglagat på mitt julbord.