18 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:36

Polisen hjälper Patricia Karlsson

Brottsoffersamordnarna vid Skövdepolisen har haft kontakt med Patricia Karlsson i Väring som utsatts för trakasserier.
– De kommer kontakta henne kontinuerligt, säger Magnus Karlsson vid Skövdepolisen.

84-åriga Patricia Karlsson i Väring har vid ett par tillfällen berättat i SLA om hur hon trakasserats genom åren – bland det värsta inträffade nyligen då någon hade spänt en lina över hennes trappa.

Enligt Patricia har polisen aldrig kunnat skicka någon patrull för att hjälpa henne när hon har ringt. Men efter att SLA uppmärksammat dem på problemen upprättades en anmälan om försök till misshandel och ofredande. Men kort senare lades förundersökningen ner med motiveringen att polisen inte hade något att gå vidare med i utredningen, det fanns inga utpekade misstänkta.

Men polisen struntar inte i Patricias situation. Brottsoffersamordnarna har besökt henne och kommer att hålla kontakten med henne även i fortsättningen.

– Även om vi inte kommer längre i brottsutredningen så behandlar vi henne som ett brottsoffer och ska se till att hon inte far illa. Vi kommer att hålla kontinuerlig kontakt med henne, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl.

84-åriga Patricia Karlsson i Väring har vid ett par tillfällen berättat i SLA om hur hon trakasserats genom åren – bland det värsta inträffade nyligen då någon hade spänt en lina över hennes trappa.

Enligt Patricia har polisen aldrig kunnat skicka någon patrull för att hjälpa henne när hon har ringt. Men efter att SLA uppmärksammat dem på problemen upprättades en anmälan om försök till misshandel och ofredande. Men kort senare lades förundersökningen ner med motiveringen att polisen inte hade något att gå vidare med i utredningen, det fanns inga utpekade misstänkta.

Men polisen struntar inte i Patricias situation. Brottsoffersamordnarna har besökt henne och kommer att hålla kontakten med henne även i fortsättningen.

– Även om vi inte kommer längre i brottsutredningen så behandlar vi henne som ett brottsoffer och ska se till att hon inte far illa. Vi kommer att hålla kontinuerlig kontakt med henne, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl.

  • Lena Jonsson