19 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:36

Lottas lätta lax

Julrecept

Radioprofilen Lotta Bromé presenterar en räddning för dig som är sent ute med julmaten. En gravad lax i sista minuten är hennes lösning.

Lottas recept: Sista-minuten-lax.

Fungerar alldeles utmärkt att grava kvällen innan med hjälp av rivet citronskal, hela pepparkorn, massor av dill och lite socker.

Kör på. Gott blir det. God jul! / Lotta

Lottas recept: Sista-minuten-lax.

Fungerar alldeles utmärkt att grava kvällen innan med hjälp av rivet citronskal, hela pepparkorn, massor av dill och lite socker.

Kör på. Gott blir det. God jul! / Lotta

Lotta om julmaten

Vad betyder julbordet för dig?

– Väldigt mycket. I år har jag missat två stycken på grund av sjukdom, det känns trist. Trots att jag är väldigt traditionell åt vi ett asiatiskt julbord ett år, det fungerade det också. Men gammalt beprövat är bäst.

Vad ser du Helst INTE på julbordet?

– Ett grishuvud. Vilket jag gjorde ett år när jag firade jul på Bali. Det var 38 grader varm och flugorna kröp i hela skallen. De hade dessutom slaktat grisen kvällen innan, så jag hade inte sovit särskilt mycket heller. Låt mig säga så här, det hörs när en gris skriker.

Hur mycket av ditt/ert julbord är hemlagat?

– Nästan allt. Det är ofta knytisjulbord, alla bidrar med något. Till och med risgrynsgröten är hemkok